30/11/2021

Guvernul Cioloş a depus jurământul. Iohannis: Acest Guvern independent este o şansă pentru România!

ciolos guvern

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Cabinetului Cioloş a avut loc, marţi seară, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că avem o criză de încredere şi că acest Guvern independent reprezintă o şansă pentru România. Guvernul Cioloș a fost validat de Parlament cu 389 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” și două nule, scrie realitatea.net.

„Doamnelor și domnilor, nu pot decât să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați oferit-o, pentru mesajul pe care mi-l transmiteti referritor la mandatul pe care il avem pentru acest an. Consider ca ati inteles si acceptat ce ne-am propus sa facem si deschiderea pe care am oferit-o (…) E un semn al legitimitatii care e acordat acestui Guvern care nu e politic, care va aplica politici publice. Ne da legitimitatea sa facem ce ne-am propus in programul de guvernare. Vrem sa punem la punct un dispozitiv ca pentru aceste proiecte sa avem dezbateri publice. E un mecanism nou pe care vrem sa il dezvoltăm. Cred ca daca nu as fi facut ce as fi facut ati fi putut spune ca am inceput cu stangul. Sunt un om deschis, clar, transparent, nu am de ascuns lucruri cand trebuie sa iau anumite decizii.

Întotdeauna am luat decizia singur in aceste zile. De acum inainte vom fi o echipa. Doamna Cristina Guseth, am incredere in dansa si o cunosc, nu stiu, poate din cauza emotiilor, a anumitor tensiuni din sala, observația mea la urmă a fost ca nu a convins. E important ca ministrul Justiției să aiba increderea partenerilor cu care lucreaza, inclusiv a Parlamentului. Am avut o discutie cu dansa si de comun acord am luat aceasta decizie. Nu am convins-o deloc greu. Si pentru dansa a venit foarte greu presiunea. A fost mare presiunea si am decis impreuna ca e mai bine. Am vazut rezultatele apoi si important e ca Guvernul a capatat increderea si sper eu ca nu increderea formala, ci de facto”. Dacian Cioloș

„Societatea se schimbă. Societatea românească s-a schimbat. Societatea de astăzi are alte aşteptări decât societatea de acum 10 ani sau de acum 25 de ani. Societatea se schimbă şi se schimbă şi aşteptările societăţii. Se schimbă aşteptările faţă de clasa politică şi dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitatea devine prea mare intrăm în criză”, a declarat preşedintele Iohannis.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share