Guvernul va modifica legea energiei electrice şi a gazelor naturale, după 15 ianuarie, și va stabili clar ce trebuie să facă furnizorii de energie cu cei 6 milioane de clienți casnici care pe 31 decembrie erau încă pe piața reglementată. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că: ”prin crearea unei piețe concurențiale clientul trebuie să fie în centrul problemei, nu furnizorul” .
După scandalul facturilor la energie mai mari cu 25% pentru consumatorii care nu vor avea timp să aleagă o ofertă de pe piaţa concurenţială şi vor rămâne la tarifele de pe piaţa universală şi după ce am văzut acele cozi la furnizorii de energie electrică, abia acum oficialii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul energiei şi cei ai Consiliului Concurenţei caută soluţii şi lucrează la un ordin care să vină în sprijinul celor șase milioane de consumatori. Consumatorii vor fi trecuţi direct pe preţul concurenţial, cel mai mic din ofertele actualilor furnizori. De exemplu, dacă încă sunteţi pe piaţa reglementată, atunci furnizorul pe care îl aveţi va trebui să vină spre dumneavoastră cu oferta cea mai mică pe care o are pe piaţa concurenţială. Dacă timp de șase luni nu optaţi pentru oferta sa şi nici nu alegeţi un furnizor de pe piaţa concurenţială, atunci, veţi rămâne la acelaşi furnizor pe care îl aveţi acum şi la aceeaşi factură.
” Nu pun 6 milioane de oameni pe drumuri să-și schimbe contractele într-o lună, două sau într-un anumit termen, ci oblig furnizorii să ofere cele mai bune prețuri la energie, în așa fel încât consumatorul să beneficieze de cea mai bună ofertă. E vorba de gândire, de concepția de la început a acestui market design. Noi acum creăm o piață concurențială, o gândim. Păi dacă o gândim și-i facem un market design, atunci pornim de la premisa că avem în centrul acestei piețe clientul, nu furnizorul!(…) Furnizorul trebuie să spună: dacă vrei să rămâi la mine, ai oferta asta, dacă nu vrei să rămâi, poți pleca. Dacă nu te muți între timp, îți rămâne această ofertă. Așa trebuie făcut, nu să ma duc eu să caut, eu să am timp să caut, dar până găsesc, să am cea mai bună ofertă a furnizorului meu, nu pe cea mai scumpă. Acesta este principiul asupra căruia am căzut de acord cu ANRE și Consiliul Concurenței, principiul este concurențial, să existe prețul comercial cel mai bun la furnizorul cu care am deja contract pe o perioadă de timp. În acest timp, de 6 luni să spunem, furnizorul meu trebuie să ma informeze de toate ofertele sale, dar și ceilalți pot veni către mine către mine cu ofertele lor. Eu pot rămâne sau pot pleca. (…)
După ce se va modifica, probabil în această săptămână, nu mai e nicio grabă cu schimbarea contractelor. Pentru că nu mă mai ține nimeni într-un preț de serviciu universal mai scump, ci beneficiez de la furnizorul meu actual de cea mai bună ofertă și apoi am tot timpul, șase luni, zece luni, să mă gândesc până când vine o ofertă mai bună. Iar aici va interveni autoritatea de reglementare, pentru că în mod cert clientul trebuie să aibă un contract. Putem folosi contractul de serviciu universal, dar pe acest contract omul nu va plăti prețul de serviciu universal, ci la final, lună de lună, va plăti concurențial”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Inundații în regiunile italiene Toscana și Emilia-Romagna. Florența și Pisa în stare de alertă VIDEO
Avocat Piperea despre taxarea cu 70% a sumelor pe care le dăm copiilor, părinților bătrâni sau rudelor nevoiașe
Vin vremuri grele, apărați-vă copiii! Franța, decizii halucinante pentru copiii de la grădiniță și clasele primare
Criză majoră pentru persoanele cu dizabilități: Asistenții personali, concediați în urma unei noi ordonanțe de urgență
Înlăturarea lui Georgescu nu rezolvă problema: doar o amână și o acutizează
CCR a respins contestația lui Călin Georgescu de a candida la alegerile prezidențiale
LIFE STYLE
Rochii de primăvară pentru un nou început plin de culoare
Tendințe în încălțăminte: Ce va fi la modă în sezonul următor?
CINCI activități simple pentru a stimula creativitatea copiilor tăi
Bucuria de a te îndepărta de prezent sau cum să dispari elegant din agitația zilnică
Dilema ariciului – metafora schopenhaueriană pentru relaţiile interumane
DESTINATII
”Ne dorim o Vale a Jiului activă tot timpul anului, cu turiști care să descopere frumusețea locului, istoria, aventura și autenticitatea regiunii”
România participă cu stand la ITB Berlin 2025
Cluster UNESCO în județul HUNEDOARA
Cupa BALOO în weekend la STRAJA
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Curele de slăbire repetate, cea mai sigură cale de a încetini metabolismul
EU4Health trage un semnal de ALARMĂ: nu există încă informații despre program și granturile pentru 2025
Ce să faci dacă ai un atac de panică, simţi frică, agitaţie sau o stare nervoasă
Robert F. Kennedy Jr, noul ministru al Sănătăţii, a declarat război împotriva zahărului și produselor ultra-procesate
O colaborare sporită în implementarea spațiului european de date privind sănătatea (EHDS)
”Schimbarea sistemelor, vieți mai sănătoaseʺ
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Fals și uz de fals în acte și fraudă cu fonduri europene
SUA acordă prioritate exercițiilor militare cu membrii NATO care cheltuiesc procentul stabilit din PIB-ul lor pentru apărare
Premieră la Târgoviște – Casa Bernardei Alba, casa devenită închisoare într-o societate care cere supunere totală