Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

JIMBOLIA – România-Ungaria, proiect comun în PROTURISM

La 1 Decembrie 2018 la Jimbolia a început implementarea proiectului între ROMÂNIA și UNGARIA, mai exact între Jimbolia , ca lider de proiect, din România, și alți doi parteneri, comuna Cărpiniș (România)și Csanadpalota (Ungaria), pe domeniul turismului: : „Provocări comune – soluții comune: cooperare instituțională în domeniul turismului”.

Obiectivul principal al proiectului constă în consolidarea cooperării dintre administrațiile publice participante în proiect în domeniul turismului – mai exact, dezvoltarea promovării turismului local și regional.

Proiectul beneficiază de un buget total de 209.368 de euro din care  Jimboliei îi revin 82.419 euro: 70.056,15 euro fonduri ERDF, 10.713,65 euro fonduri guvernamentale și 1.649,20 euro fonduri proprii.

La Jimbolia există un Punct de Informare Turistică

Prin punctul de Informare Turistică existent la Jimbolia se promovează patrimoniul cultural și turismul zonal.

Turiștii ce au trecut prin localitate au fost interesați cel mai mult de muzee și case memorial.

Au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanții celor trei părți, cu discuții la obiect, pe turism, pentru ca acesta să fie cât mai mult promovat și scos în evidență, prin realizarea unei broșuri commune a celor trei localități și a unui album de prezentare.

Acest proiect comun are la bază Programul Interreg V-A România-Ungaria , care este destinat finanțării unor proiecte de către cele trei părți româno-ungare, care să identifice anumite nevoi și cerințe de pe ambele laturi ale graniței.

Fiind și o zonă transfrontalieră, eligibil pentru astfel de cerințe, pretându/se județelor: Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia, dar și Timiș, Arad, Satu Mare și Bihor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share