JOE BIDEN VA DEVENI COMANDANTUL SUPREM al ARMATEI AMERICANE

Şefii de stat major ai Armatei Americane (USA ARMY) au transmis marţi un mesaj comun militarilor din subordine în care au afirmat că revolta violentă de săptămâna trecută a reprezentat un asalt asupra procesului constituţional american şi contravine legii, transmite Reuters. Cei mai înalți lideri militari ai Americii au condamnat invazia violentă a Capitoliului SUA de săptămâna trecută și le-au reamintit membrilor serviciului,  obligația de a susține și apăra Constituția și de a respinge extremismul.

” Drepturile libertăţii de exprimare şi adunare nu dau nimănui dreptul de a recurge la violenţă, răzvrătire şi insurecţie,” a spus o declaraţie semnată de cel mai înalt general al Americii, Mark Milley, şi de întregul staff  al Statului Major, care este compus de  liderul  fiecărei filiale militare.

Acest mesaj comun a  apărut,  aproape  la o săptămână de tăcere a liderilor militari după asaltul asupra Capitoliului de către susţinătorii preşedintelui Donald Trump , în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Preşedintele şefilor de stat major al Armatei Americane, generalul Mark Milley, a tăcut până acum.
Revolta violentă din Washington D.C. de pe 6 ianuarie 2021 a fost un asalt direct asupra Congresului SUA, a clădirii Capitoliului şi a procesului nostru constituţional”, au scris cei şapte generali şi un amiral,  într-un memoriu intern adresat militarilor din subordine, adăugând că armata rămâne angajată în protejarea şi apărarea Constituţiei.
Drepturile la libertatea de exprimare şi de întrunire nu oferă nimănui dreptul de a recurge la violenţă, sediţie şi insurecţie”, se arată în această scrisoare. Liderii militari au mai scris că,  preşedintele ales Joe Biden va deveni comandantul lor şef după numirea sa în funcție, pe 20 ianuarie a.c.


„Orice act de perturbare a procesului constituţional nu este doar contrar tradiţiilor, valorilor şi jurământului nostru, ci  este împotriva legii„, se  mai  subliniază în acest mesaj.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share