Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

La Haţeg gunoiul e mai scump decât apa

Închiderea rampei de gunoi de la Vulcan, în Valea Jiului din dispoziţiile Agenţiei de Mediu, a dus la creşterea preţului gunoiului din oraşul Haţeg, de patru ori, deşeurile fiind acum depozitate la rampa de gunoi din apropierea Devei.

Preţul este mai mare deoarece operatorul de salubritate din Deva solicită 1000 de lei pentru fiecare maşină de gunoi, cu toate că distanţa de transport/km este mai mică decât în Valea Jiului, unde se plătea 250 lei pentru o maşină de gunoi compactată, fără a se mai pune în calcul şi cheltuielile de transport.

Aici se poate vedea cum „gunoierii” deveni se hrănesc din plin cu gunoiul altor oraşe, deocamdată  până la găsirea unei soluţii mai viabile şi mai ieftine, Haţegul este nevoit să transporte gunoiul la deponentul din Deva, iar din luna noiembrie va devenii operaţionala groapa de gunoi ecologică de la Bârcea Mare, unde v-a depozita tot judeţul Hunedoara.

 “Prețul este mult prea mare și trebuie să vedem cum facem. Nu putem mări prețul la populație pentru câteva luni. Trebuie să găsim o soluție pentru a putea suporta din bugetul local diferența de preț”, a spus primarul oraşului Haţeg , Marcel Goia.

Deponentul ce se află în constructive la Bârcea Mare, face parte dintr-un proiect European în valoare de 55 milioane de euro, cu sistem de management integrat al deşeurilor şi groapă de gunoi ecologică. Până în luna noiembrie se va finalize şi licitatia care să desemneze firma câştigătoare ce se va ocupa de activitatea gropii de gunoi.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share