Modernizare Drum Judeţean Ohaba Forgaci – Racoviţa, Judeţul Timiş

„Astăzi inaugurăm unul dintre cele 15 drumuri pe care le avem în lucru, mâine urmează Ohaba Română-Ohaba Lungă şi Dumbrava-Mâtnic, care este parţial făcut datorită autostrăzii“, a spus preşedintele CJTimiş, Titu Bojin.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Titu Bojin, a inaugurat miercuri o porţiune  de drum de zece kilometri, între Ohaba Forgaci și Racovița. Valoarea proiectului a fost de circa 22 de milioane de lei TVA inclus, iar reabilitarea a fost realizată de TEHNOCER SRL. Ajuns la fața locului şi însoțit de consilierii județeni Marina Radu (independent), Pompiliu Stanciu (PSD), Traian Stancu (independent) și Tiberiu Lelescu (PDL), Bojin a oferit informații tehnice legate de drum.Porţiunea inaugurată face parte din Drumul Judeţean 592 D. Bojin a spus că de acum înainte în județ nu se vor mai face drumuri de piatră sau pământ și că pe viitor va încerca să finanțeze în fiecare comună un drum de tipul celui modernizat la Ohaba Forgaci. De asemenea de-a lungul drumului au fost realizate rigole pentru scurgerea apei şi podeţe de beton.

Primarul comunei Racoviţa, Ion Nanu a spus că:  „În momentul de faţă s-a făcut o aerisire aşa de mare la cele două şosele Timişoara-Lugoj odată cu asfaltarea acestui drum şi am speranţa că veţi face tot posibilul pentru alocarea unei sume de bani ca să asfaltaţi şi tronsonul Hitiaş – Bacova. Lumea este foarte mulţumită, în momentul de faţă ajungem de la Lugoj la Racoviţa în 15 minute. Înainte dura jumătate de oră şi făceam ocol pe la Buziaş”.

Drumul asfaltat azi face o legătură mai scurtă între Lugoj şi Bacova, şi leagă între ele şi comunele Racoviţa de Boldur, iar primarul comunei Boldur, Cristian Stoi a precizat: „Acest drum este strategic pentru comunitatea locală. De circa 15 ani ne chinuim să asfaltăm acest drum pentru că este drumul localnicilor, a treia variantă de ieşire spre Timişoara de la Lugoj. Datorită acestui drum avem investitori care vor veni”.

Valoarea investiţiei a fost de 21,8 milioane de lei, banii provenind din bugetul CJTimiş, din creditul luat de instituţie de la CEC şi din programul PNDL, iar porţiunea asfaltată şi inaugurată măsoară 10,2 Km.

Liderul judeţean Titu Bojin (PSD) a mai spus că a inaugurat o porţiune de drum de 10,2 km construiţi într-o perioadă de doar opt luni, tăind o panglică inexistentă, faţă de porţiuni de drum asfaltaţi de către primarul Timişoarei Nicolae Robu (PNL), care măsoară zeci de metri sau chiar o sută-două în 3 ani de mandat.

Dar totuşi cine se bucură cel mai mult de asfaltare sunt caii şi vacile, cu toate că li se pare curios participă la inaugurare.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share