Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Nu porti centura si vorbesti la telefon? Iata ce te asteapta!

679340l-610x390-b-bc3671c1Acţiuni ale poliţiştilor rutieri 

În perioada 9-15 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R,  35 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi a pasagerilor din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă şi sistemele de retenţie omologate.

Acţiunile au vizat şi sancţionarea promptă a şoferilor care utilizează telefonul mobil fără a avea activ dispozitivul „ handsfree”.

Astfel, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni la regimul rutier şi au  aplicat 1.933 de sancţiuni contravenţionale, din care 754 au fost pentru neportul centurii de siguranţă şi 64 pentru folosirea telefonului mobil de către şoferi fără a avea activ dispozitivul „mâini libere”. 

De asemenea, au fost reţinute 21 de permise de conducere, 44 de certificate de înmatriculare şi 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare. 

Activităţile s-au înscris în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin