Oțetul, cea mai eficientă metodă de igienizare a mașinii de spălat - GHID complet de CURĂȚARE, în cinci pași! - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Oțetul, cea mai eficientă metodă de igienizare a mașinii de spălat – GHID complet de CURĂȚARE, în cinci pași!

Majoritatea oamenilor sunt de părere că mașina de rufe se curăță singură cu fiecare ciclu de spălare. Acest lucru nu poate fi, însă, mai departe de adevăr, deoarece procesul în sine poate lăsa în urmă reziduuri de detergent, grăsime sau diverse componente organice. Mai mult, poate da naștere unui mediu cald și umed, ideal pentru apariția de bacterii și mucegai. Oțetul, un ingredient minune pe care sigur îl ai în bucătărie, poate fi ajutorul tău de nădejde!

Dacă nu sunt îngrijite cum trebuie, aceste aparate se pot defecta și, în cele mai multe situații, trebuie înlocuite. În cazul în care ai încercat toate soluțiile posibile, însă mucegaiul și calcarul nu dispar, iar rufele au mereu un miros neplăcut, este probabil timpul să iei în considerare achiziționarea unei noi mașini de spălat rufe, precum cele de pe Dexo.ro – aici poți găsi oferte avantajoase și diverse, ideale pentru orice nevoi sau buget!

Iată un ghid în cinci pași simpli pentru o curățare riguroasă și eficientă a mașinii de spălat rufe!

Pasul nr.1 – Curăță exteriorul

Dă startul acestui proces prin înmuierea unei lavete într-o soluție din apă și oțet pentru a curăța suprafețele din jurul hubloului, precum și a părții din cauciuc ce îl înconjoară. Asigură-te că nu folosești un material prea abraziv, deoarece acesta poate zgâria și deteriora vopseaua. 

Pasul nr.2 – Folosește apă oxigenată

Deoarece cauciucul din jurul hubloului are striații care nu pot fi atât de ușor de pătruns cu o lavetă, este necesar să repeți procesul cu ajutorul unei periuțe de dinți. În caz de mucegai, înmoaie periuța în apă oxigenată pentru a curăța și igieniza zona. 

Pasul nr. 3 – Spală interiorul cu oțet

Odată ce ai terminat zona exterioară, este timpul să treci la interior. Dă drumul, așadar, la un ciclu de spălare cu apă fierbinte și 200 de ml de oțet, adăugat în dispenserul de detergent. Acest combo ajută la îndepărtarea și prevenirea apariției culturilor de bacterii sau depunerilor de grăsimi. Mai mult, oțetul poate acționa ca un dezodorizant, îndepărtând mirosurile neplăcute. De asemenea, conține o concentrație foarte mare de acid, necesar pentru dezinfectare și îndepărtarea detergentului și calcarului. 

Pasul nr. 4 – Alternează cu bicarbonat de sodiu

Pentru o curățare și mai riguroasă, poți lua în considerare și o altă soluție – pune 50 de grame de bicarbonat de sodiu direct în hublou și dă drumul la un ciclu cu apă fierbinte, peste 60 de grade Celsius. Atenție! Poți alterna folosirea celor două ingrediente, dar nu pot fi folosite niciodată împreuna – în caz contrar, riști să pierzi timp prețios, deoarece se pot neutraliza una pe alta. 

Pasul nr. 5 – Folosește uleiuri esențiale pentru igienizare

După ce ai trecut prin cei patru pași, important este să ștergi suprafața, atât la interior, cât și la exterior, cu o lavetă înmuiată într-o soluție alcătuită din câteva picături de uleiuri esențiale, precum tea tree, portocală sau lămâie, și apă filtrată. După acest proces, nu uita să lași hubloul deschis pentru o uscare completă – acest lucru poate să prevină apariția de bacterii și mucegai. Uleiurile esențiale, pe lângă mirosul plăcut pe care îl lasă în urmă, au și rolul de a dezinfecta zona. 

Tu cât de des îți cureți mașina de spălat? Întreținerea aparatului de rufe depinde în totalitate de nevoile și preferințele tale. Este ideal să faci o curățare profundă cu oțet la fiecare 4-6 săptămâni. De asemenea, ține cont că un ciclu regulat de spălare împiedică transferul de bacterii și infecții de pe mașină pe haine! Așadar, întreținerea sistematică poate să ofere o viață lungă aparatului, precum și cicluri de spălare eficiente și igienice.

Oțetul, cea mai eficientă metodă de igienizare a mașinii de spălat –  GHID complet de CURĂȚARE, în cinci pași!

Sursă foto: Shutterstock.com. 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share