Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Prevenirea violenţei în familie şi a agresiunilor de natură sexuală în judeţul Dâmboviţa

ÎNTÂLNIRI ÎN TERITORIU ÎN CADRUL PROGRAMULUI PENTRU PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE ȘI A AGRESIUNILOR DE NATURĂ SEXUALĂ

Continuă seria întâlnirilor dedicate prevenirii violenţei în familie şi a agresiunilor de natură sexuală, în judeţul Dâmboviţa!

Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, împreună cu cei de la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi cu reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie, alături de reprezentanţii autorităţilor locale au discutat punctual despre importanţa prevenţiei în societate. Întâlnirile din săptămâna 19-23 aprilie au avut loc în localităţile Şelaru, Ulmi şi Gura Şuţii, iar în perioada următoare vor continua şi în alte localităţi dâmboviţene. Discuţiile au avut loc la sediile primăriilor şi s-au pus la punct detaliile necesare sprijinirii victimelor violenţei domestice şi pentru îndrumarea acestora către specialiştii din domeniul asistenţei sociale, care le pot oferi protecţie, înţelegere şi consiliere.

Unde nu pot fi identificate soluţii la nivel local pentru ca victimele violenţei domestice şi a agresiunilor de natură sexuală să fie ajutate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa oferă servicii privind găzduirea, protecţia şi consilierea psihologică sau vocaţională a acestora. Instituţia are un centru de recuperare pentru victimele violenţei în familie, cu o capacitate de 15 locuri, şi o locuinţă protejată, cu 6 locuri, înfiinţată prin proiectul VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!

Astfel, reprezentanţii din asistenţa socială, din poliţie şi din administraţia publică locală şi-au unit forţele pentru a le sprijini pe victimele agresiunilor şi pentru a le apăra în faţa agresorilor, acest ajutor reprezentând poate singura lor şansă la o viaţă normală.

De asemenea, în cadrul întâlnirilor, a fost prezentată şi aplicaţia Bright Sky Ro, o aplicaţie gratuită destinată persoanelor afectate de violenţa domestică, inclusiv pentru cei din jurul lor: angajatori, colegi, prieteni, familie şi alţi apropiaţi. România se află pe unul din locurile fruntaşe, dintre cele 7 ţări care folosesc această aplicaţie, în ceea ce priveşte procentul de utilizare.

La acestea activităţi de prevenire a faptelor infracţionale au fost prezenţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie, care au punctat că nu trebuie tolerate faptele de corupţie şi că întreaga comunitate este responsabilă pentru semnalarea acestora. Acţiunile de prevenire ale D.G.A. sunt cuprinse în programul INTEGRITATE pentru CREDIBILITATE.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm o persoană care, de teamă sau din alte motive, suportă agresiunile de orice fel! Nu putem rămâne indiferenţi observând rănile fizice, durerea, umilinţa şi suferinţa victimelor violenţei domestice. Nu putem rămâne indiferenţi nici dacă observăm că cei din jur desfăşoară activităţi în afara legii sau dacă ni se cere bine-cunoscuta “şpagă”. Printr-un simplu apel către poliţie putem salva o viaţă, putem schimba un destin sau putem schimba societatea în care trăim! Să fim mai buni pentru noi şi pentru cei din jur!

Comunicat de presă DGASPC  Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share