Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

S-au deschis grădinițele și creșele. În ce îi transformăm pe acești copii?

S-au deschis grădinițele și creșele.

Primele au fost cele particulare. Este normal având în vedere că trăiesc din taxele plătite de părinți. Bineînțeles că televiziunile au fost prezente în păr la porți pentru…nu știm pentru ce.

Dacă aș fi fost în locul directorilor acelor grădinițe aș fi interzis accesul televiziunilor la mai putin de 100 de metri de spațiul în care părinții așteptau să predea copiilor „personalului desemnat”.  Nu aș fi permis ca drama familiilor să devină subiect de can-can. pentru că ce altceva sunt știrile de televiziune din România, decât can-can ieftin.

Drama începutului…

Pentru că aveam în față un tablou al disperării. Părinți venind după trei luni de stat acasă în șomaj tehnic sau lucrat de acasă sau plătit bone sau… și copii agățați de gâtul părinților plângând cu sughițuri că vor acasă. Veneau acești copii după trei luni de stat cu părinții, în camera lor, fără niciun alt contact decât cei foarte apropiați.  Și aceste suflete fragile s-au văzut dintr-o dată în brațele necunoscute, mascate, care le duceau într-un mediu de care aproape uitaseră în cele trei luni sau pe care nu îl văzuseră niciodată.

Încercați să vă puneți în locul lor și al părinților lor.  Mă uitam la chipul unui tătic cu o frumusețe blondă în brațe,  care plângea că vrea acasă. Nu știu dacă am văzut în ultimul timp mai multă disperare sau un tablou mai trist. Și în acest timp o fătucă cu un microfon cât buzduganul lui Greuceanu și un cameraman se înghesuiau să îi filmeze. Bineînțeles că în marea lor deontologie au uitat să blureze chipul copiilor și că au transmis, fără excepție, știrea cu un zâmbet larg pe față. Tot deontologic.

Provocarea începutului pe timp de pandemie

Provocarea reluării cursurilor  la creșă și grădiniță nu este igiena pe care ministerul ne-o explică în vreo 15 din cele 21 de pagini ale ghidului pentru deschiderea grădinițelor. Provocarea este acomodarea copiilor în noile condiții. Încercați un exercițiu de imaginație. Aveți 2-3 sau 4 – 5 ani. Ați stat trei luni de zile în casă NUMAI cu mama și tata, eventual bunicii. Ați dormit până la 10, v-ați alintat în pat cu mami, tati și o grămadă de jucării, inclusiv de pluș. Și dintr-o dată eșți trezit/ă cu noaptea în cap și pus/ă în brațele unui necunoscute mascate care îți spune să nu plângi. Apoi luat/ă de altcineva din dus/ă undeva unde nu are cum să îți placă.


Citește și:

Apel către cetățenii români: ”sub pretextul „siguranței colective”, atacul asupra libertăților individuale este fără precedent”


Este unul din aspectele pe care nu le aprob din acest ghid.

Primele zile de creșă, grădiniță sunt dificile pentru orice copil, indiferent de câți ani le frecventează. Asta chiar dacă la creșă sau grădiniță îl întâmpină chipul zâmbitor și  prietenos al educatoarei. E greu chiar dacă educatoarea îi vorbește blând. Acum zâmbetul este acoperit de mască, iar vocea este grav distorsionată tot de aceasta.

Acel acasă de la grădiniță

Copiii mici au nevoie de niște repere de siguranță, niște repere care să îi facă să se simtă ca acasă. Degeaba îi explici unui copil cum e cu contaminarea, cu măsurile de siguranță, degeaba îi spui că o să fie bine. Copilul mic trebuie să simtă asta. Și ca să simtă asta el trebuie să găsească la grădiniță ceva din ceea ce îl face să se simtă acasă.

Știți cum sunt primele săptămâni la creșă și grădiniță în condiții normale?

Educatoarele sunt ca niște cloșcuțe care își țin puii aproape. Dacă ați fi intrat în septembrie anul trecut în creșe și grădinițe, ați fi văzut educatoarele așezate pe covoare (Apropo! Ordinul spune să fie scoase) cu 30 de copii în jurul lor, mângâindu-i, povestind, cântând. Le-ați fi văzut transformate în mămici cu mulți, mulți copii. Alături de aceste mămici copiii se simt în siguranță, se simt acasă.

Cum însă va fi acum? Distanțarea nu mai oferă copiilor această siguranță, acel ceva care făcea din  grădiniță o a doua acasă. Dacă recomandările vor fi aplicate întocmai, creșele și grădinițele vor fi reci, respingătoare, lipsite de viață și căldură. Recomandările spun fără covoare, fără perdele, fără jucării de pluș, fără jocuri cu prieteni, fără mângâieri.

În ce îi transformăm pe acești copii?

Cum vor comunica acești copii în timp dacă ei nu vor învăța de mici să comunice?

Cum vor învăța să se împace, dacă nu se vor certa?

Cum vor învăța să negocieze dacă nu vor împărți nimic cu cei din jur?

Cum vor învăța să se bucure dacă nu vor avea cu cine  să împartă bucuria?

Cum vor învăța să exploreze dacă nu se vor putea deplasa?

Cum vor învăța din experiență dacă nu vor experimenta?


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford I


Vom avea o generație „de colivie”. O generație ratată din punct de vedere social și din punct de vedere psihic . E drept că va avea o sănătate de fier. Sau poate nu? Ce se întâmplă cu mens sana in corpore sano? Va mai avea vreo valoare?

Dacă acum îi vom învăța pe copii să trăiască așa, oare vor mai putea ei să se adapteze la o viață socială normală? Tot aud  experți care spun că nu vom reveni niciodată la normalitatea de dinainte de Covid. Oare nu ar fi mai bine să învățăm să trăim normal din punct de vedere social, în comuniune cu acest virus și cu numeroșii care vor mai apărea în timp?

Grădinița prin ochi de experți

Cred că cei care au elaborat ghidul s-au gândit numai și numai la a le oferi părinților acea siguranță a sănătății fizice a copiilor. Au profitat de nevoia părinților de a se întoarce la serviciu sau, pur și simplu, de nevoia lor de a sta un pic departe de copii și au înșirat niște măsuri, nu spun rele.  Sigur însă,  sunt niște măsuri care nu țin cont de particularitățile psiho-fizice ale copiilor de până la 6 ani. Sunt măsuri făcute pe genunchi, la repezeală, ca toate măsurile ultimelor luni. Aș fi curioasă să știu câte educatoare au ost consultate și au participat la elaborarea ghidului.

Cred că cei care au elaborat acest ghid s-au gândit la grădiniță doar ca acel loc în care părinții își aduc copiii pentru a-i ști în siguranță. Ei bine, grădinița în semnă educație. În grădiniță se face acea educație numită preșcolară, dar care este esențială  pentru evoluția unui om.

Locul și rolul educației preșcolare

Învățământul  preșcolar reprezintă prima treaptă de pregătire în și pentru pentru educație.  Educația preșcolară este unul din elementele esențiale ale educației individului. Organizarea adecvată a situațiilor de învățare la vârstele mici
reprezintă o cerință evidentă în dezvoltarea copiilor, o recunoaștere a rolului determinant al primelor experiențe de învățare ale copiilor.

Perioada  preșcolară constituie  etapa  celei  mai  intensive  receptivități, mobilități  și  posibilități  psihice, o  perioadă  a  vieții  cu  remarcabile  progrese  în  toate  planurile. Acum  se  formează  toate  conduitele  adaptative  de  bază, se  constituie  structurile  intelectuale  și  creative  mai  importante, inclusiv  sociabilitatea, caracteristicile  comportamentelor, reacțiile  afective.


Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”


Grădinița este acel mediu creativ și interesant, care îi oferă copilului oportunitatea de a descoperi lucruri noi și de a-și dezvolta abilități esențiale pentru viața de zi cu zi, pe care stând acasă nu le poate dobândi. Cea mai importantă abilitate este capacitatea de a face față unor situații neprevăzute. Ori acest lucru nu se poate decât atunci când relaționezi cu cei din jurul tău și trebuie să îți  adaptezi comportamentul la cerințele unui grup.

Copilul  preșcolar  traversează  etapa  cunoașterii  prin  lărgirea  contactului  său  cu  mediul  social  și  cultural  din  care  asimilează  modele  de  viață care  permit  și  determină  integrarea  sa  tot  mai  activă  în  condiția  umană. Dacă grădinița nu mai reprezintă, nu mai este mediul în care toate acestea să se întâmple, atunci această generație va fi lipsită de fundamentul pe care să se clădească educația lui viitoare și integrarea lui în societate.

Mai sunt trei luni până la începerea anului școlar. Îmi doresc din suflet să le pot oferi, în continuare copiilor mei acea acasă de la grădiniță de care au atât de mare nevoie pentru a fi oameni.

Avem copia în variantă scurtă – adevărul despre covid! Documentarul video cu omul care a avut curaj să spună adevărul, a fost șters.

1. Interviu-video interzis și repostat. MINCIUNA COVID DEMASCATĂ DIN INTERIOR!!! S-a acționat la ordin cu o exagerare uriașă.

2. Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Treziți-vă! Nu există nicio pandemie! 3 miliarde de oameni au fost batjocoriți și izolați în casă


Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!

Avocat renumit: A apărut documentul șoc, cel care a interzis tratarea unor pacienți. Asta a dus la adevărate tragedii.

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

Monica Pop – acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza Covid-19: ”Vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale”

Șoc! Nu prea s-a murit de Covid. Autopsia este fundamentală.

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde


Revolte de proporții:

Cazul Floyd se transformă în anarhie. Mii de persoane iau orașele cu asalt


Trump:

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate


Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share