Salvamont Dâmbovița- acțiune de salvare a unui turist de 15 ani

IMG_4910

Am primit pe adresa redacției un comunicat de presă din partea Salvamont Dambovița în care suntem informați de o acțiune care a avut loc ieri, în zona Padina, acolo unde un turist în vârstă de 15 ani a suferit un traumatism la nivelul membrului superior stâng. Echipa Salvamont a intervenit în cel mai scurt timp pentru stabilizarea pacientului, urmand ca acesta să fie transportat ulterior cu un echipaj SMURD la Spitalul de Urgență Târgoviște.

Redăm integral comunicatul de presă:

IMG_4912

”Ieri, 28 Mai 2016, în jurul orei 16:00 am fost solicitați de către un turist aflat în zona Padina să intervenim în Lunca Padinei, acolo unde un copil suferise un accident.

O echipă formată din patru salvatori montani, asistent și medic din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița s-a deplasat de urgențî la fața locului unde a găsit un copil în vârstă de 15 ani ce suferise un traumatism la nivelul membrului superior stâng.

Dupa un control amănunțit s-a constatat că este vorba despre o fractură a membrului superior stang, iar medicul echipei a hotârât transportarea victimei la Baza Salvamont Salvaspeo Dâmbovița pentru imobilizarea membrului afectat, administrarea de oxigen și substanțe medicamentoase pe cale intravenoasă.

Ajunși la Baza Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, victima a fost stabilizată, iar pentru transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a fost solicitat la numarul unic 112, o ambulanță.

Un echipaj SMURD Fieni a ajuns la Baza Salvamont Salvaspeo Dâmbovița la ora 17:20, victima urmând să fie transportată la Spitalul de Urgență Târgoviște.”

IMG_4909

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share