02/12/2020

Stațiunea STRAJA va fi promovată și de tinerii VĂII JIULUI

Timp de două zile,  100 de tineri din Valea Jiului s-au întîlnit în stațiunea Straja, într-o tabară interactivă, unde au avut parte de mai multe ateliere de lucru, distracție și voie bună. Tabara, organizată de Asociația Pro Straja din municipiul Lupeni  și intitulată ” Descoperă Straja”  a avut ca parteneri  Primăria municipiului Lupeni, Crucea Roșie și Clubul de Presă și a fost  realizată cu sprijinul financiar primit din partea Consiliului Județean Hunedoara. Tabara a fost găzduită la Cabana Montana, acolo unde au avut loc și cele patru alteliere de lucru: ecologie și educație ecologică, situații de urgență, și salvare montană, nutriție și alimentație sănătoasă, orietare turistică și trasee montane. Lectorii cursurilor  au fost: reprezentanții Crucii Roșii, Simona Hîrieașu și Alina Axiniei,  reprezentanții Jandarmeriei Montane, ai fomației Salvamont Lupeni, ai Clubului de Presă Valea Jiului.

Vineri seara, tinerii avut parte și de o lecție de astronomie, susținută de prof.Daniel Ianoși, directorul Liceului Teoretic Mircea Eliade  din Lupeni.

 

Timp de două zile tinerii selectați  și participanți la această tabară, au primit informații noi, au interacționat cu lectorii și cu organizatorii Dorin Chiriță și Alina Sabău. Încă de la sosirea în tabară, tinerii care  au avut și au misiunea de  a promova stațiunea Straja, au primit din partea organizatorilor kituri de promovare și tricouri frumos inscripționate cu titlul proiectului.

Acestea au fost apreciate de cei 100 de tineri.

Împărțiți în patru grupe a 25 de membri, tinerii au participat, prin rotație la toate atelierele. Pentru unii din tinerii veniți din toată Valea Jiului, multe dintre informațiile primite au fost noutăți și pentru alții a fost o provocare de a se orienta pe viitor pentru meserii care  sunt menite să protejeze oamenii.

Le-a fost stinulată imaginația,  pentru că au fost angrenați în diferite jocuri interactive și cei mai curajoși dintre ei, au parcurs cu succes traseul din Parcul de Aventură Pro Straja.

 

   

Sâmbătă seara,  tinerii au beneficiat de un impresionant foc de tabară unde s-a dansat, cântat și a fost distracție pe cinste.S-au legat prietenii noi și s-au pus bazele pentru o viitoare tabară pentru ” persoanele sinistrate” în urma unui dezastru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Vreau să le mulțumesc partenerilor noștri, voluntarilor implicați în proiect, îndrumătorilor, finanțatorului  principal- Consiliul Județean Hunedoara, pentru reușita acestui proiect. Prin această tabară, am încercat să le stimulăm imaginația tinerilor noștri, pentru  promovarea stațiunii , Perla Văii Jiului,  în rândul altor tineri din țară cu  care  aceștia interacționează. Adresabilitatea stațiunii noastre va crește și cu siguranță și alți tineri din țară sau de peste hotare, vor ajuge să schieze aici, la noi, sau să vină  în perioada verii la taberele care sunt organizate aici. După 20 de ani de dezvoltare, după investițiile realizate de administrația locală și de agenții economici privați, Straja, a devenit cel mai mare domeniu schibil  al României  și acest lucru nu face decât să ne bucure . Iar investițiile vor continua” a ținut să declare Dorin Chiriță, președintele Asociației Pro Straja din Lupeni.

Emoționanță a fost și festivitatea de premiere a celor mai buni dintre tinerii Văii Jiului.

”Vreau să vă felicit  pentru tot ceea ce ați facut aici, în tabără, sunteți tineri deosebiți, educați. Și se astfel de tineri avem noi nevoie în municipiul Lupeni și în Valea Jiului, pentru a face în așa fel , încât să avem o zonă mai curată. Cel mai important lucru într-un oraș, este OMUL.  Când acem oameni de calitate, avem  și orașe frumoase.Vreau să vă felicit  epntru faptul că, pe lângă faptul că vă implicați în activități extra școlare, aveți  rezultate frumoase și la școală. Sper că v-ați simțit bine în acest weekend . Acesta este feek-bakul  pe care ni-l dorim ca și primărie. Când toți oamenii se pun la o masă și reuseșc să aibă un țel comun, lucrurile merg mult mai bine. Vreau să felicit organizatorii,pe toți voluntarii implicați în proiect și care au venit cu sufletul deschis pentru a vă arata frumusețile noastre și de a vă învăța și foarte multe lucruri utile. Ația vut foarte mare noroc, ați avut și o lună plină,  ați avut parte de distracție. Îmi doresc să ne vedem și anul viitor, aici, pentru că în noi, Primăria municipiul Lupeni, în mine, vom sprijii tot ceea ce înseamnă TINERET  și activități destinate tinerilor” a spus celor prezenți în tabară, primarul Lucian Resemeriță.

 

 

Cei mai buni dintre cei mai buni din tabără, au fost  premiați de organizatori și toți cei 100 de participanți la tabară au primit din partea organizatorilor diplome de participare.

Tabara a fost un succes , iar materilale de promovare ale stațiunii Straja vor fi publice în curând.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share