Tabere și concurs de construit oameni de zăpadă în stațiunea hunedoreană Straja - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tabere și concurs de construit oameni de zăpadă în stațiunea hunedoreană Straja

Timp de o săptămână stațunea montană hunedoreană Straja este animată de elevii  veniți din mai multe colțuri ale țării să învețe tainele schiatului. Nu este ușor, dar, cu ajutorul monitorilor de schi, lecțiile sunt mult mai ușoare. Aceștia sunt apreciați de părinți și însoțitori.”Copiii au avut parte  de monitori  dăruiți care au rămas în sufletul lor, unul dintre ei este Dan Marcu, monitor de schi, ghid de trasee montane, etc.  Din prima întâlnire mi-a transmis încredere,  iar  profesionalismul său ridică la cote înalte încrederea în propria-ți persoană. Mai rar întâlnită o astfel de capacitate de a citi omul și de a vorbi fiecăruia pe limba lui,  atât adult,  cât și copil. Sus pe munte am simțit împlinirea trăită de copilul meu interior,  care tânjea după această tipologie de profesor” scrie pe o rețea de socializare, Rami Cupșa.

În Straja este zăpadă din belșug , vremea este acceptabilă dar, cei care administrează domeniul schiabil vin și cu unele recomandări din punct de vedere al conduitei pe pârtie, pentru evitarea unor evenimente nedorite.

Au trecut deja  două  luni din sezonul de schi 2020-2021, iar salvatorii montani din Stațiunea turistică Straja au lucrat neîncetat pentru siguranța turiștilor în zona montană. Numărul persoanelor accidentate din acest timp a ajuns aproape de 250. Vă rugăm fiți responsabili, respectați normele de conduită din zona schiabilă iar zilele petrecute la munte pot fi cât mai minunate și fără evenimente neplăcute!” se arată și în mesajul celor de la Salvamont Lupeni.

Portul căștii pentru copii  este obligatoriu pe toată durata cât schiorii sunt pe pârtie, iar numărul maxim de copii  admis într-un grup este de patru, pentru copiii sub șase ani  și de șase pentru copii cu vârsta de peste șase ani.totoată, organizatorii de tabere sunt obligați să nu staționeze cu grupurile de copii,  decât pe marginea pârtiei, niciodată în zonele înguste ale acesteia și doar în zonele cu vizibilitate, unde pot fi ușor reperați (nu sub ruperile de pantă, după curbe, etc.), să nu foloseasă niciodată întreaga lățime a pârtiei. Nu trebuie să  iasă cu grupul de copiii din pârtia amenajată. Stratul subțire de zăpadă poate ascunde multe pericole (pietre, cioate, rigole, etc.).

Pe turiști îi sfătuim ca în momentul în care întâlnesc aceste grupuri de copii, să schieze cu prudență și să reducă considerabil viteza, astfel încât, să poata evita orice manevră a membrilor grupului și să nu se interpună între aceștia. La finele acestei săptămâni, sâmbătă 6 februarie, va fi organizat și tradiționalul CONCURS DE CONSTRUIT OAMENI DE ZĂPADĂ, care va aduce la start, cu siguranță,  mulți competitori.

Acest concurs este deja o tradiţie în staţiunea noastră. Sperăm ca şi anul acesta să atragă mii de turişti şi aşteptăm concurenţii, indiferent de vârstă. Trebuie să aibă doar imaginaţie, răbdare şi perseverenţă. Juriul se va deplasa ca şi în anii trecuţi prin toată staţiunea, va fotografia toate lucrările şi va desemna câştigătorii. Avem premii consistente şi sperăm să ne atingem scopul propus,  promovarea staţiunii Straja”,  ținut să declare Emil Părău, principalul organizator al evenimentelor cultural- sportive ce au loc în stațiunea hunedoreană.

Evenimentele din  stațiunea Straja au loc cu respectarea normelor legale privind siguranța sanitară și cu sprijinul Asociației Pro Straja, autorităților locale, Jandarmeriei Montane și Salvamont Lupeni.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share