Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Teoria celor sapte glande – Bolile apar atunci cand exista pierderi de energie

Teoria celor sapte glande

Vechii taoisti au inteles ca organismul uman nu poate supravietui fara o permanenta alimentare cu energie a tesuturilor si organelor. Ei au inteles de asemenea, ca starea de sanatate se mentine doar atata timp cat in organism exista echilibru energetic si ca bolile apar atunci cand exista pierderi de energie sau stari de slabiciune.

O mare cantitate din energia de care avem nevoie este furnizata de alimentele cu care ne hranim si de aerul pe care il respiram. Totusi, daca vrem sa functioneze cum se cuvine si sa utilizeze cu maxima eficienta aceasta energie, organismul uman trebuie bine intretinut, asemenea unui automobil de lux.

De-a lungul veacurilor, cele sapte glande ale corpului sunt considerate a fi centre energetice, responsabile cu reglarea fluxului de energie la nivelul diferitelor sisteme ale organismului.

Cele sapte glande, in ordinea ascendenta a pozitiei in trup, sunt;

1 . Glandele sexuale – prostata si testiculele la barbati si ovarele, uterul, vaginul si sanii la femei sunt responsabile cu secretiile hormonale, cu energia, reactia sexuala, precum si cu reproducerea. Glanda sexuala este supranumita „cuptor”, deoarece este ”focul” sau producatorul de energie pentru celelalte sase glande. Se mai numeste si Casa Esentei.

2. Glandele suprarenale situate deasupra rinichilor

-sustin functionarea rinichilor, a oaselor, a maduvei oaselor si a coloanei vertebrale. (Medicamentul cortizon distruge glandele suprarenale, cauzand anemie si deteriorarea oaselor.) Glandele suprarenale se mai numesc si Casa Apei.

3. Pancreasul, denumit si Casa Transcendentei, ajuta la mentinerea controlului asupra intregului sistem digestiv, dar si asupra nivelului glicemiei si temperaturii corpului.

Daca pancreasul este slabit si incepe sa-si piarda secretiile (de insulina) in sange, acestea vor neutraliza cantitatea de glucoza din sange, instalandu-se hipoglicemia (scaderea cantitatii de glucoza din sange). Persoana respectiva simte apoi nevoia sa consume alimente si dulciuri, care ajung in sange, stimuleaza pancreasul si cauzeaza o noua scadere a cantitatii de glucoza din sange. Dupa aceasta prima faza, poate aparea diabetul (sau hiperglicemia), Functiile pancreasului slabesc apoi, incetul cu incetul. O persoana bolnava de diabet este dependenta de injectiiie cu insulina, care in timp ce neutralizeaza cantitatea de glucoza din sange, nu ajuta si la activarea sistemului digestiv. De asemenea, din cauza hiperglicemiei, sangele devine mai gros, mai compact, cauzand inrautatirea circulatiei. In consecinta, inima va pompa mai mult (in general, persoanele care sufera de diabet au si probleme cu inima). Mai mult, deoarece toate cele sapte glande se afla in interconexiune, un pancreas care nu functioneaza corespunzator va cauza dezechilibru la nivelul glandelor suprarenale. Acest dezechilibru afecteaza mai departe glandele sexuale si rinichii.

4. Glanda timus influenteaza activitatea inimii si a sistemului circulator.

Starea sa de functionare poate fi detectata prin apasarea unui punct aflat la jumatatea distantei dintre cele doua mameloane. Daca punctul respectiv este putin dureros, inseamna ca timusul nu functioneaza normal, iar circulatia sangelui este perturbata. Aceasta glanda se mai numeste si Casa Inimii.

2. Glanda tiroida, care sustine metabolismul la nivelul celulelor, influenteaza cresterea. Se afla, de asemenea, in relatie cu sistemul respirator. Aceasta glanda se mai numeste Casa Cresterii.

3. Glanda pituitara, sau Casa Inteligentei, influenteaza memoria, intelepciunea, inteligenta si gandirea. Este localizata la baza craniului, in mijlocul a ceea ce apare a fi o mica gropita, sau adancitura.

6. Glanda pineala, sau Casa Spiritului, influenteaza in mod direct celelalte glande, prin secretiile sale. Localizata la nivelul celui de-al treilea ochi, in centrul craniului, aceasta glanda reprezinta centrul psihic si spiritual al corpului uman. Doar fiintele umane detin aceasta glanda; doar fiintele umane il slavesc pe Dumnezeu si manifesta dorinta si nevoia de a o face. Intuitia si constiinta sunt asociate acestei glande.

Cele sapte glande pot fi asemanate unor recipiente legate intre ele printr-o serie de artere sau tuburi. Fiecare recipient (glanda) depinde de toate celelalte pentru a primi cantitatea de lichid (energie) de care are nevoie. Daca recipientul A (glandele sexuale) este alimentat cu lichid, acest fluid se va dispersa incet prin artere, catre celelalte sase recipiente. In mod similar, daca recipientul C (pancreasul) are o carenta de lichid (datorata unei scurgeri de orice natura), fiecare din celelalte sase recipiente va ceda o parte din lichidul pe care il detine, pentru a restabili echilibrul in sistem. In mod asemanator se desfasoara circulatia energiei in organism.

Cele sapte glande sunt numite endocrine in terminologia moderna a anatomiei. Endocrinologia este o ramura relativ noua a medicinei, avand multe necunoscute pentru oamenii de stiinta moderni. Vechii daoisti ne-au lasat, insa, un numar mare de informatii referitoare la structura, natura si rolul sistemului endocrin si ale sistemului imunitar.

Starea de slabiciune sau predispozitia la boala apare atunci cand unul din sisteme, sau, in acest caz, una din glande, este lipsita, dintr-un motiv sau altul, de energie. Sarcina noastra, in aceasta situatie, este nu doar de a restabili echilibrul energetic, pentru a elimina starea de slabiciune, ci si de a stimula fluxul energetic, pentru a amplifica la maxim nivelul de energie din organism.
Echilibrarea si amplificarea energiei pana la nivelul adecvat, cu ajutoml Sistemului celor sapte glande si al Exercitiilor Interne este calea daoista de intarire a sistemului imunitar. Cu ajutorul acestei metode, putem elimina starea de slabiciune, ne putem vindeca; putem, de asemenea, utiliza energia superioara pentru a ne activa centrii spirituali si a preveni imbatranirea.

Dr. Alexis Carell, laureat al premiului Nobel, a denumit sistemul endocrin „roata a vietii”. Daca roata vietii s-ar invarti incet, problemele nu ar aparea si nu ar afecta procesele derulate la nivelul celulelor, considerate a avea viata vesnica. Dupa nenumarate experimente, Dr, Carell a afirmat ca, initial, celulele erau nemuritoare. Aerul poluat, lipsa oxigenului, alimentele contaminate, nivelul ridicat de aciditate din organism reprezinta cauza mortii celulelor. (Din moment ce acidul poate distruge chiar si otelul inoxidabil, ne putem imagina ce efecte are acesta asupra organismului nostru. Nivelul de aciditate din organism creste atunci cand consumam dulciuri; acestea se transforma in acizi in interiorul organismului. De asemenea, este nevoie de o cantitate mare de acid – suficienta pentru a sustine cinci ore de activitate digestiva intensa – pentru digerarea carnii rosii -in special a carnii gatite pe gratar.) Oamenii mor pentru ca nu se ingrijesc si nu se hranesc corespunzator.

In consecinta, detoxifierea este cheia catre longevitate, iar Exercitiile Interne sunt cheia catre intarirea sistemului glandular, prin care se realizeaza detoxifiearea.

Glandele sexuale formeaza baza complexului glandular; toate glandele se sustin una pe alta in sens ascendent. Daca primele sase glande nu sunt alimentate la capacitatea lor, nici cea de-a saptea, sau Casa Spiritului, nu va fi alimentata. Ne putem imediat da seama de faptul ca, daca ne-ar fi extirpata vreuna din glande, am avea un dezechilibru permanent in organism. Iata de ce, in sistemul daoist de prevenire a bolilor, se recurge la toate metodele posibile inainte de a se apela la chirurgie, mai ales daca este vorba de glandele sexuale (histerectomie sau prostatectomie), deoarece acestea reprezinta baza care sustine restul.

In medicina occidentala, cele sapte glande sunt considerate izolate si independente, fiind astfel separabile. In daoism, extirparea unei glande este considerata o crima, deoarece se provoaca astfel dezechilibrul organismului si aparitia unui sir nesfarsit de probleme. In plus, daca indepartam o portiune din trup atunci cand este inflamata, este ca si cum am indeparta un detector de foc, doar pentru simplul motiv ca ne deranjeaza sa-l auzim sunand de fiecare data cand ceva ia foc.

Amigdalele, prima linie de aparare a organismului, reprezinta un astfel de sistem de avertizare. Deoarece acestea intra primele in contact cu microbii si se inflameaza, le extirpam, lipsindu-ne astfel pentru totdeauna de rolul lor de sistem de avertizare.) Totusi, chiar in cazul indepartarii unei glande, Exercitiile Interne raman importante pentru furnizarea continua a energiei si a hormonilor in organism, pentru a impiedica inrautatirea starii acestuia.

Exercitiile Interne recomandate in acest scop ar fi Exercitiul Cerbului, Exercitiul Dragonului §i unul din Cele douasprezece exercitii ale zodiacului. Exercitiul Cerbului ajuta la amplificarea energiei sexuale („foc”), care alimenteaza ulterior restul glandelor si al organismului cu energie (caldura). Exercitiul Dragonului ajuta la corectarea functionarii necorespunzatoare a acestor glande. Exercitiile zodiacului ajuta la alimentarea acestor glande cu energia electrica a universului, sau electromagnetism.

Autor: Stephen Chang – Sistemul complet de autovindecare

Sursa: Constantin Luca

Distribuie acest articol Oficial Media
Share