Top 4 greseli comune pe care este important sa nu le faci in apicultura - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Top 4 greseli comune pe care este important sa nu le faci in apicultura

Indiferent daca te afli la inceput de drum sau ai deja o experienta respectabila in domeniul apiculturii, cu certitudine deja esti mai mult decat constient de faptul ca aceasta activitate este departe de a fi una usoara.

Acesta este si motivul principal pentru care in apicultura este nevoie de multa pasiune si dedicare pentru a putea vorbi despre succes. Apicultura insa este un tip de afacre cu un potential urias, ce iti poate aduce castiguri substantiale, chiar daca productia depinde de cele mai multe ori de clima.

Pe langa acest lucru succesul unei afaceri in apicultura depinde foarte mult si de deciziile pe care tu, din postura de apicultor le iei de-a lungul timpului. A gresi este omeneste, insa atunci cand acest lucru afecteaza buna evolutie a afacerii tale de suflet, cu certitudine nu mai exista loc de asa ceva.

Cunostintele acumulate reprezinta de departe una dintre cele mai simple cai prin care pot fi evitate anumite greseli, de aceea inainte de a te gandi la o afacere in acest domeniu, este recomandat sa te informezi temeinic despre stilul de viata al albinelor, despre modul in care se desfasoara activitatile apicole si despre alte lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a-ti propulsa afacerea pe culmile succesului.

Desi apicultura se bucura de un real succes iar trendul consumului de alimente fara zahar este pe o scara ascendenta, este complet gresit sa te bazezi doar pe acest lucru. Iata asadar cateva dintre cele mai comune greseli pe care este important sa nu le faci in activitatea ta de apicultor!

Nu desfasura activitati la stup fara a purta echipamentul de protectie

            Apicultorii mai tineri, tind adesea sa nu poarte echipamentul de protectie atunci cand lucreaza la stupi pentru ca asa au observat la apicultorii cu experienta. Acest lucru este un fenomen cat se poate de periculos, chiar si pentru persoanele care nu sunt alergice la intepaturile albinelor. Un apicultor cu experienta isi cunoaste mult mai bine stupina si cel mai probabil stie cum sa gestioneze intreaga activitate la stup, astfel incat sa nu agite albinele. Din acest motiv, combinezonul apicol si indispensabila afumatoare, sunt produse cheie pentru siguranta.

Nu te apuca de apicultura fara a acumula cunostinte de baza

            Succesul in apicultura depinde de o serie foarte larga de factori, insa este un concept strans legat de cunostintele acumulate. Este un risc major sa pornesti o afacere in apicultura fara a te asigura ca esti la curent cu cateva informatii de baza legate de stilul de viata al albinelor, al caror biologie este destul de complexa. In prezent exista numeroase carti si articole de specialitate care te pot ajuta sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

Nu amplasa stupii intr-un loc foarte tranzitat

            O alta greseala destul de des intalnita, mai ales in randul micilor apicultori este aceea de amplasare la intamplare a stupilor. Desi poate parea un aspect lipsit de orice fel de importanta, in realitate acest lucru conteaza foarte mult. Astfel, este recomandat ca stupii sa fie amplasati intr-un loc cat mai putin tranzitat si in locuri insorite. In plus, este recomandat ca acestia sa fie amplasati pe un loc cat mai plan, pe un pamant bine batattorit.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share