Cum dezvoltam creativitatea copiilor? 3 Idei de jocuri pentru copii cu minti sclipitoare - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum dezvoltam creativitatea copiilor? 3 Idei de jocuri pentru copii cu minti sclipitoare

  Daca exista un lucru pe care il stim cu certitudine despre copii, acela este faptul ca imaginatia acestora este adesea una care nu cunoaste niciun fel de limite.

Copiii reusesc in mod constant sa ne surprinda cu modul in care gandesc si in care abordeaza situatiile din jurul lor, de aceea uneori este important sa recurgem la diferite jocuri si activitati care sa le antreneze si mai mult aceasta creativitate.

Studiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveala faptul ca pana la varsta de 10 ani, majoritatea copiilor isi vor pierde aproximativ 70% din capacitatea creativa, iar ca adulti adulti vom mai folosi doar o mica parte din aceasta.

Este important de mentionat faptul ca niciunul dintre noi nu ne nastem creativi (nu exista nicio gena in acest sens) ci este mai degraba vorba despre un potential de creativitate pe care il avem fiecare dintre noi intr-o mai mica sau mai mare masura, dar care poate fi cultivat si dezvoltat la orice varsta.

Pentru a-si putea dezvolta cat mai mult latura creativa insa, copiii au nevoie de o serie de resurse, astfel ca jucariile si jocurile creative reprezinta o solutie la care putem recurge cu toata increderea. Dat fiind faptul ca piata abunda in momentul actual de astfel de produse, am alcatuit pentru tine o lista cu cateva jocuri interesante, menite sa cultive creativitatea celor mici. Haideti asadar sa descoperim impreuna despre ce anume este vorba!

Jocurile educative de tip puzzle

Puzzle-urile se numara printre variantele clasice de joc, dar care prezinta un interes foarte crescut atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Beneficiile acestor tipuri de joc au fost demonstrate de-a lungul timpului de numeroase studii, astfel ca este destul de putin probabil sa dai gres vreodata cu asemenea jucarii. Este insa important sa te asiguri ca optezi pentru jocuri puzzle adaptate varstei celui mic, pentru ca alegerea unuia nepotrivit, va sfarsi cel mai probabil intr-un colt al camerei.

Jocurile educative de construit

            Jocurile ce presupun constructie prezinta de asemenea un interes aparte pentru cei mici, astfel ca acestea sunt ideale pentru cultivarea creativitatii. Jocurile cu cuburi sau cele de tip Lego sunt cele mai populare jocuri educative de construit si par a fi o adevarata atractie pentru micuti. In alegerea acestor jocuri, este absolut esential sa te asiguri ca alegi jocul in functie de varsta celui mic. Multe puzzle-uri dispun de piese mici, astfel ca nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 3 ani pentru ca exista riscul ca acestia sa le inghita.

Jocurile de rol

            Jocurile de rol aduc micutilor o multime de beneficii, de la antrenarea creativitii si pana la dezvoltarea abilitatilor sociale. La ora actuala exista o multime de astfel de jocuri in care cei mici trebuie sa isi asume un rol, aspect nu va reprezenta niciun fel de provocare pentru copii a caror creativitate si imaginatie impresionanta ii vor ajuta sa se descurce de minune. Kit-urile de karaoke, papusile de mana sau chiar si perucile reprezinta doar cateva idei de jucarii de rol cu care cei mici se vor distra de minune.

           

Distribuie acest articol Oficial Media
Share