Trio SonoArt - Recital de muzică de cameră - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Trio SonoArt – Recital de muzică de cameră

Asociația SonoArt deschide anul 2023 cu o serie de recitaluri, în orașul Târgoviște, care se vor desfășura pe parcursul întregului an. Inițiativa aparține tinerilor muzicieni târgovișteni Irina Mareș, Ciprian Râvnic și Ioana Hrior, proiectul făcând parte din ciclul de manifestări culturale de promovare a muzicii clasice și a tinerilor interpreți.

Violoniștii Ciprian Râvnic și Ioana Hrior alături de pianista Sarah-Alexandra Nidelcuvor evolua pe scena Teatrului Tony Bulandra – „Foaier” din Târgoviște, duminică 29 ianuarie la orele 16.00.

Muzicienii oferă, în câteva rânduri, o privire asupra lucrărilor pe care le vor interpreta: „Am gândit un program cu unele dintre cele mai cunoscute piese muzicale ale istoriei muzicii dedicate acestui tip de trio cameral: două viori și pian. Sperăm să aducem bucurie publicului și să-l purtăm alături de noi într-o atmosferă a secolelor XIX-XX. Vă așteptăm cu drag să începem anul în armonie, speranță și încredere în frumos!”

Programul recitalului cuprinde lucrări de Dmitri Shostakovich și Carl Bohm.

Despre muzicieni:

Ciprian Râvnic studiază vioara de la vârsta de 7 ani la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, la clasa prof. Dan Zaharia și Adrian Buligă. Este absolvent al Universității Valahia din Târgoviște și profesor de vioară la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște. Este și artist liric al Corului Appassionato, dirijor prof.univ.dr. Florin Emil Nicolae Badea. Din anul 2013 este fondatorul și concert maestru al Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante”, orchestră care a devenit o prezență activă pe scenele târgoviștene. Printre proiectele orchestrei se numără și „Rondul de seară – stagiunea 2022” care a fost sprijinit și finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște și care a adus un suflu nou în viața comunității locale.

 

Ioana Hrior a început studiul viorii la vârsta de 7 ani la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, la clasa prof. Dan Zaharia, Radu Florin, Marina Țăran. Ioana este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, unde studiază vioara la clasa prof.univ.dr. Corina Bura, iar în prezent urmează studiile școlii Doctorale din cadrul aceleiași universități, la clasa prof.univ.dr. Antigona Rădulescu.

Din anul 2016 este profesor de vioară la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște și membră a Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante”. În anul 2021, Irina Mareș, Ciprian Râvnic și Ioana Hrior înființează asociația SonoArt care este, în prezent, promotorul Orchestrei Simfonice de Tineret Andante.

Sarah-Alexandra Nidelcu a început studiul pianului la vârsta de 6 ani la Școala Gimnazială de Arte „Victor Karpis” din Giurgiu, la clasa prof. Mariana Dumitrescu. A absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, la clasa prof.dr. Adriana Bocăneanu, iar ulterior a urmat cursurile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa prof.univ.dr. Dana Borșan. A beneficiat de bursa Erasmus+ în cadrul Academiei Regale de Muzică din Dublin, Irlanda, la clasa prof. Anthony Byrne.

A obținut numeroase premii naționale și internaționale, a susținut recitaluri și concerte atât solo cât și cu orchestre și a participat la cursuri de masterclass susținute de profesori precum John O’Connorși Aaron Shorr.

În prezent este profesor de pian la Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București și colaborator al Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante” cu care a susținut, în calitate de solilst, un concert în luna noiembrie a anului trecut, interpretând Concertul nr.26 în Re Major pentru pian și orchestră, K.537.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share