14/05/2021

Victoria Farului Constanța și declaraţia lui Octavian Benga

Alb-violeţii au revenit pe arena „Dan Păltinişanu” după jumătate de an cu noi speranţe la un meci bun. Politehnica a întâmpinat o opoziţie puternică din partea celor de la Farul Constanţa, formaţie cu maximum de puncte înaintea acestui joc, dar alb-violeţii s-au impus cu 2-1 (1-0), prin reuşitele lui Sergiu Popovici şi Stjepan Plazonja.

Vizitatorii de la malul mării au dominat teritorial în primul sfert de oră, perioadă care s-a încheiat cu o ocazie mare. Greu reluând cu capul în transversală din centrarea lui Leca. Peste cinci minute Ursu a trimis cu capul din şase metri, dar Borbei s-a opus excelent.

A urmat şi prima şansă mare pentru echipa noastră. Munteanu a recepţionat în interiorul careului, dar şutul său din unghi a fost parat de Udeanu în minutul 26. Trei minute mai târziu, Sergiu Popovici şi-a luat inima în dinţi şi a reuşit o execuţie asemănătoare cu cea de la Cluj, diferenţa e că de această dată „aripa” poliştilor a punctat din acţiune, cu un şut din exteriorul careului mare. 1-0 a fost şi rezultatul la pauză, acelaşi Popovici mai ameninţând o dată poarta adversă.

La reluare, tot constănţenii au avut primii iniţiativa. Minutul 48 a dus o nouă şansă în contul lui Greu, dar tânărul Borbei a avut încă o dată răspunsul potrivit, reuşind să respingă lovitura de cap a acestuia. Politehnica a trecut apoi cu bine de momentele de presiune ale oaspeţilor. Iar minutul 64 a adus din nou bucurie pentru tabăra alb-violetă şi suporterii care cântau în spatele Peluzei Nord. Oaspeţii au lovit bara prin Stoica iar la câteva zeci de secunde distanţă, Plazonja a profitat de o gafă a apărării Farului şi a marcat cu un şut pe jos din preajma careului advers primul său gol în tricoul Politehnicii.

La 2-o „marinarii” s-au aruncat din nou în ofensivă, dar au reuşit să puncteze o singură dată, prin Răzvan Greu, al cărui şut din careu a lovit mai întâi transversala înainte de a intra în poartă. Diferenţa de două goluri putea fi refăcută în ultimul minut al prelungirilor. Acelaşi Greu l-a faultat în propriul careu pe B. Vasile, dar lovitura de pedeapsă executată de Dorin Codrea a fost respinsă de Udeanu.

Politehnica a acumulat şapte puncte din trei meciuri disputate în noul sezon al Ligii 2 şi ocupă ultima treaptă a podiumului în clasament. Etapa viitoare alb-violeţii au meci pe terenul celor de la CSM Reşiţa, joc programat sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 11.

Politehnica: Borbei ** – Sofran * (62, Jurj *), Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Ignea (46, Coadă), D. Codrea – Munteanu, Al. Popescu (54, Plazonja), S. Popovici – Axente (81, B. Vasile). Pe bancă: Cuzmanovici ** – D. Andrei **, V. Lolea **, D. Radu **. Antrenor: Octavian Benga

Farul Constanţa: Udeanu – Leca *, Lică, Ursu (68, Gherghiceanu *), Panait – Antoche (cpt.) – Pirciu * (77, Ciolacu **), Greu, Cruceru (46, Birnoi), I. Stoica – Măzărache (77, Cărăruş). Pe bancă: Fara * – Cană *, Hordouan, Banyoi *, Carabela. Antrenor: Ianis Zicu.

*jucător U20; **jucător U18

Declaraţie Octavian Benga:
„Sunt trei puncte cu o echipă foarte bună, am studiat-o, au jucători iuţi, îndemânatici, aici vreau să-l laud pe Ianis Zicu, pentru că e meritul lui, şi al lui Ciprian Marica, pentru că au adus jucători foarte buni, puşi bine în teren. Am încercat să-i contracarăm, să câştigăm cele trei puncte, chiar dacă nu am jucat aşa de spectaculos, totuşi am avut şi ocazii foarte multe. Chiar dacă ei în primele zece minute au avut două ocazii, au început mai bine ca noi, am echilibrat şi am marcat. Şi am avut noi două ocazii mari, raportul la oportunităţi a fost egal în prima repriză. Apoi am făcut un pas neaşteptat şi nedorit în spate, ne-au pus în dificultate, dar cred că am fost inspirat şi cu schimbările. Plazonja a marcat, puteam face şi 3-1 prin Codrea, s-a terminat 2-1, importantă e victoria, îi felicit pe jucători. Avem un grup senzaţional, asta îmi dă încredere şi putere ca în fiecare săptămână să o iau de la capăt şi să pregătim meciurile în amănunt”

Suporterii Politehnicii şi-au susţinut favoriţii din afara stadionului iar la final jucătorii s-au dus să-i salute şi să le mulţumească pentru sprijin.
„Ne-am bucurat de pe tunel, nu cu ei împreună, nu ne-am apropiat, doar la câţiva metri. Avem nişte suporteri fantastici, e păcat că nu sunt lângă noi. Cu siguranţă în jocul nostru din prima etapă şi în cea de-a treia ne dădeau o putere şi o viteză în plus şi arătam mult mai bine. Dedicăm lor această victorie, familiilor noastre, ale jucătorilor şi tuturor bănăţenilor, repet, pentru că Politehnica Timişoara e cel mai mare brand din Banat şi trebuie să revină acolo unde-i e locul, în Liga I. Dacă nu după sezonul acesta, atunci după următorul, dar să fie siguri oamenii că noi vom da totul până la ultima picătură şi cred că e vizibil în teren că jucătorii dau totul pentru echipă”, a mai spus Tavi Benga.

Pe bancă a luat loc în premieră în cadrul lotul uide seniori tânărul goalkeeper Mario Cuzmanovici, crescut la grupa 2004 a Politehnicii şi care a semnat în vară un contract valabil până în vara anului 2023. Despre situaţia goalkeeperului Rareş Murariu directorul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu, a precizat că acesta e în continuare jucătorul Politehnicii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share