Deputat Oana Vlăducă, Pro România - Haosul din economie și Amnistia fiscală - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat Oana Vlăducă, Pro România – Haosul din economie și Amnistia fiscală

Astăzi, la sediul PRO România Dâmbovița a avut loc o conferință de presă susținută de Oana Vlăducă, deputat, Cristina Sima, președinta Organizației de femei și purtătorul de cuvânt, Cătălin Olteanu.

Au fost aduse în atenție, subiecte legate de efectele Ordonaței 114 și aministia fiscală, situația organizației la nivel local și național, dar și activitățile pe care și le-a propus Pro România Dâmbovița în perioada următoare.

Oana Vlăducă a precizat faptul că ”PSD a înțeles că a eșuat grav cu această ordonanță și încearcă să spele urmele” iar principalii vinovații sunt Liviu Dragnea si Darius Vâlcov, care nu își asumă responsabilitatea și încearcă să atragă atenția publică spre aministia fiscală. Amnistie care a fost votată ca având efecte negative și că nu este susținută de 76,2% de IMM-uri, în urma unui sondaj realizat de Consiliul IMM-urilor.

Declarații, deputat Pro România, Oana Vlăducă:

”Haosul din economie devine evident pentru fiecare dintre noi. O spunem și noi de câteva luni de zile și cu toate eforturile pe care le facem, aparatul de propagandă al partidului social democrat continuă să deturneze atenția.

Ordonanța de urgență 114/2018, așa numita ”ordonanță a lăcomiei”, a bulversat total mediul de afaceri și a produs foarte multe efecte negative. Și asta se întâmplă și în viața reală. PSD a înțeles că a eșuat grav cu această ordonanță și încearcă să spele urmele.

Ministrul finanțelor a anunțat recent că se schimbă filosofia și accentul va fi pus pe harnicie, după ce a bulversat total economia și a provocat pagube uriașe la bursă, cele mai lovite fiind companiile energetice de stat. Este de altfel cel mai dur eșec al puterii din ultimul an.

Cazul cel mai relevant pentru neștiința guvernanților, este situația din construcții. Acolo unde modul în care au fost legiferate facilitățile fiscale, mai degrabă a îngropat multe companii locale, decât să le ajute.

Directorul executiv al Federației Patronale din Industria materialelor de construcții, vorbește de faptul că ordonanța lui Liviu Dragnea și a lui Vâlcov, este discriminatorie și va pune pe butuci mai multe societăți de profil. Un domeniu strategic de altfel, industria Telekom, a fost înghețat la capitolul investiții din cauza acestei Ordonanțe 114, tocmai când Guvernul își propunea prin proiectul  de buget, să scoată sume uriașe din licitații, pentru frecvențele 5D.

În urma cu ceva timp, senatorul Adrian Țuțuianu a vorbit despre veniturile nerealiste estimate în buget, dintre care un capitol semnificativ este cel din licențele 5D, unde Guvernul a estimat venituri de două miliarde de euro, iar specialiștii vorbesc de 1,5 miliarde. In actualul context, cu Ordonanța 114, nici măcar acești 500 de milioane nu mai par realiști.

Sunt câteva exemple, pentru care, noi, Pro România, considerăm că Liviu Dragnea și Vâlcov, sunt responsabilii cei mai răspunzători ai eșecului economic. Lucrul ce mai grav, este faptul că ei nu își asumă asta și lasă lucrurile să plutească într-un fel de ignoranță publică, sau încearcă să distragă atenția, cu alte teme așa cum este și aministia fiscală.”

Amnistia fiscală

”Tema acestei ordonanțe pe aministie, a fost anunțată de către ministrul finanțelor, și ea vine într-un context în care toate oalele se spărgeau în capul guvernanților pentru dezastrul OUG 114. Așa că, oamenii, scamatori din fire, au venit cu știrea aministiei fiscale.

Consiliul Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii din România a realizat în perioada 23.07- 29.07.2018, un sondaj, sub forma unui chestionar aplicat pe siteul lor, și la nivelul membrilor, privind utilitatea aministiei fiscale.

Respondenții în număr de 324, au fost în proporție de 57, 1% microintreprinderi, 14, 3% intreprinderi mici, 19% intreprinderi mijlocii, 3,2% intreprinderi mari, și 6,4 ONG-uri sau alte forme juridice.

Întrebarea a fost dacă susțin necesitatea oportunității de adoptare a aministiei fiscale, la care 76,2% din respondenți, au menționat că nu susțin aministia fiscală.

În ceea ce privește, efectele negative considerate că ar fi generate de adoptarea măsurii amnistiei fiscale, marea majoritate a lor, au evidențiat, încurajarea neachitării debitelor bugetare, alimentarea unei înclinații și mai pronunțate spre evaziune fiscală, încălcarea principiilor de bază ale fiscalității, efectele negative asupra bugetului de stat, și creșterea riscului infracțional.

O amnistie care vine atât de repede după ultima, nu ar face de fapt decât să încurajeze evaziunea și mai mult. Mulți se vor gândi că este în regulă să nu mai plătească taxele și impozitele, că oricum vine Guvernul și îi scapă de datorii.

Concluzia este prezentată de poziția oficială a Consiliului Național al Intreprinderilor Private, Mici și Mijlocii din România și spune astfel:

În locul unei măsuri controversate de aministie fiscală, cu efecte negative evidente, cu dezavantaje și neechități față de contribuabilii onești, ar trebui avute în vedere măsuri de stimulare a conformării benevole a intreprinderilor, care și-au plătit la timp și în cele mai bune condiții taxele și impozitele, precum și măsuri de îmbunătățire a cadrului legal, fiscal, vizând în principal așezarea justă a sarcinilor fiscale, potrivit principiului constituțional, care, de altfel, reprezintă o garanție a principiului egalității în materie fiscală. ” a precizat Oana Vlăducă în cadrul conferinței de presă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share