Published On: lun, dec. 17th, 2018

Direcția Silvică Dâmbovița și-a atins toate obiectivele în anul 2018 – VIDEO

Direcția Silvică Dâmbovița și-a atins toate obiectivele în anul 2018. În conferința de presă care a avut loc astăzi, au fost prezenți, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, inginer Costel Preda și Adina Prodan, responsabil cu regenerarea pădurilor.

Au fost aduse în atenție datele statistice cu privire la obiectivele pe care instituția le-a avut de îndeplinit, cu mențiunea că anul 2018 a fost unul foarte reușit pentru Direcția Silvică Dâmbovița.

”Am realizat absolut toți indicatorii. Vă spuneam anul trecut  că anul 2018 va fi un an greu, dar pentru Direcția Silvică Dâmbovița a fost cel mai benefic an din 2012 și până în prezent. Și asta nu mi se datorează mie, ci tuturor colegilor silvicultori dâmbovițeni. Anul trecut se vorbea de acea criză a lemnului. Niciodată nu v-am mințit și n-o să vă mint, au fost doar vorbe rele.

La ora aceasta avem încă 10.000 de metri cubi, pe stoc, în pădure, acolo unde se poate ajunge inclusiv cu un Logan. Pentru că drumurile forestiere sunt întreținute foarte bine de noi, silvicultorii.

Până la sfârșitul anului 2018, ne ducem către 66.000 de metri cubi de masă lemnoasă, valorificată către populație, cu respectarea legii, și doar pentru populația din unitatea administrativ teritorială care a solicitat în primele 30 de zile. Doar după trecerea acestui termen, ne adresăm locuitorilor din județ.

Prețul mediu pentru materialul lemnos, de încălzit locuințe, este de 224 de lei fără TVA, lemn luat direct din pădure de către solicitant. Stejarul și fagul au prețul de 300 de lei.

Populația să nu intre în panică, poate achiziționa material lemnos, prin ocoalele silvice, cele 8 din județ, și în lunile ianuarie, februarie, martie, și în tot cursul anului. Nu doar în luna septembrie, când avem foarte multe cereri. Se pot adresa la Direcția Silvică, la ocoale, la primărie. Avem mai puține cereri, decât putem să oferim noi. ” a declarat, directorul Costel Preda.

”În 2018 anul, cu sprijinul Poliției și Jandarmeriei, volumul sustras de material lemnos a scăzut cu 3% față de anul trecut. Au avut loc în acest sens, 1266 de acțiuni. Material lemnos confiscat, 276 de metri cubi. Suntem foarte indulgenți la inspectiile făcute în cantoane. Cine fură, plătesște. Au fost multe probleme în zona Caragiale, zona Ocnița, dar de fiecare dată am reușit să le depistăm.

La regenerarea pădurilor, față de un program de 130 de hectare, am realizat 230 de hectare. Suprafața cea mai mare o avem din regenerări naturale. Regenerări artificiale avem 42 de hectare, adică împăduriri. Dar cele mai bune și valoroase regenerări sunt cele care provin din sămânță.

La tăieri de îngrijire, față de un target de 2330 de hectare, am realiat 2879 de hectare, adică 124%.

Exploatarea masei lemnoase, -de unde vine și profitul direcției, în proporție de 98%-, aveam de atins 528 de miliarde vechi, și am realizat 540 de miliarde, adică un procent de 102%. Iar profitul, am avut în program suma de 30 de miliarde și am realizat 72 de miliarde.

Tot ce înseamnă drepturi salariale, către angajați, conform contractului colectiv de muncă, suntem la zi cu tot.” a concluzionat, Costel Preda, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It