: vineri 22 iulie 2016

SPORTURI MONTANE – Cupa orasului Fieni

OFICIAL MEDIA

CUPA1
Continuând tradiția începută acum şase ani, odată cu programul „Natura ne învață primii pași în viață”, Asociația Ecologică Floare de Colț a organizat în perioada 15-17 iulie 2016, în parteneriat cu HeidelbergCement România SA, activităţile practice ale proiectului intitulat „CUPA ORAŞULUI FIENI LA SPORTURI MONTANE” – Ediţia a II-a.
La concurs au participat 24 de elevi cu vârsta între 10 şi 16 ani, împărţiţi în opt echipe, reprezentând localităţile: Târgovişte, Constanţa, Bezdead şi Fieni, precum şi trei însoţitori adulţi. Dintre cei 27 de participanţi, 11 au purtat cu mândrie şi eşarfa de cercetaş al Centrului Local „Naparis” – Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”.

Vineri, s-au desfăşurat primele două probe. Cea de cros montan i-a solicitat pe participanţi încă de la început, aceştia făcând cunoştinţă cu noroiul din pădurea încă umedă, de la multele ploi de anul acesta. Concurenţii nu s-au lăsat însă intimidaţi şi au parcurs cu toţii cursa, diferenţa dintre primii şi ultimii clasaţi fiind de doar 11 minute.

A urmat proba de alpinism, cea mai spectaculoasă şi mai solicitantă dintre toate. Proba a fost compusă din patru ateliere: căţărare gradul I şi căţărare gradul II (manşă cu asigurare), iar pentru cei care au parcurs aceste trasee a urmat căţărarea de gradul III pe lama stâncoasă din apropierea Taberei Căprioara (asigurată cu mână curentă), încheiată cu o coborâre în rapel de circa 40 de metri, până la baza stîncii. Din cei 24 de concurenţi, 19 au parcurs fără greşeală cele 4 ateliere, obţinând punctaj maxim la acastă probă, lucru extrem de îmbucurător pentru organizatori, având în vedere vârsta participanţilor.

A doua zi a concursului a început dimineaţa prin răcoarea pădurii, cu drumeţia montană, constând în parcurgerea unui traseu până în zona carstică Rătei, unde a avut loc şi proba de speologie: Cheile Răteiului, Peştera cu Bolovan din Chei şi peştera Rătei (prezentare). Concurenţii au avut ocazia să ia contact cu lumea cavernelor şi să facă diferenţa dintre mediul ambiant, călduros şi primitor, cu care de regulă suntem obişnuiţi şi lumea subterană, aparent ostilă, umedă şi rece, dar nu mai puţin incitantă şi provocatoare, care le-a solicitat la maxim curajul şi tenacitatea. Toate echipele s-au descurcat excelent şi la aceste probe, iar la întoarcere, după o zi plină de peripeţii şi aventuri, masa de seară a fost unanim apreciată!

Ultima zi, duminică a început cu proba de biciclete, probă la care surpriza şi provocarea cea mai mare pentru echipe a fost pedalarea pe trei biciclete de dimensiuni diferite. Nici acest lucru nu i-a intimidat pe concurenţi. Încurajându-se reciproc şi dând dovadă de spiritul de fair play, care a fost prezent pe toată durata concursului, au terminat cu bine cursa, pregătindu-se pentru proba de orientare turistică. Găsirea celor 12 posturi, cu ajutorul busolei, nu a fost o problemă pentru concurenţi, departajarea făcându-se de astă dată între echipe, la câteva secunde.

La finalul concursului, cu toţii ne-am simţit câştigători! Organizatorii, concurenţii sau gazdele primitoare de la Tabăra Căprioara. Am petrecut împreună trei zile minunate, pline de culoare, de provocări şi adrenalină. Am învăţat lucruri noi, ne-am depăşit cu curaj temerile şi limitele, ne-am cunoscut mai bine şi am înţeles cât de mult contează atitudinea, echipa, încrederea, prietenia… Am cântat în jurul focului de tabără, am trăit mult şi intens, ne-am murdărit, am obosit şi am dormit puţin… Ne-am pregătit, cum spun cercetaşii (care cu onoare şi-au purtat eşarfele)… pentru viaţă!

Următoarea provocare, „Şcoala Curajului 2016”, a VIII-a ediţia a acestui proiect, se va desfăşura în aceeaşi locaţie, în perioada 15-21 august 2016. Vă aşteptăm cu drag alături de noi!
Ileana Bocanciu – Coordonator programe AEFC

 

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

Oficiu Poștal Business la Timişoara

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Oficiu Poștal Business la Timişoara

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache