Published On: sâm, apr. 14th, 2018

Veliko Gradişte, un minunat sfârşit de săptămână, în ţara vecină

Primarul municipiului Veliko Gradişte, Dl Dragan Milić în fruntea unei delegaţii reprezentative a Organizatiei Turistice a Municipiului Veliko Gradiste împreună cu Dajana Stojanović directorul organizaţiei turistice Veliko Gradişte, au fost prezenţi la Timişoara, pentru a prezenta turismul din ţara vecină, Serbia, turism ce a crescut numai în ultimul an cu 25%, principalii turişti fiind timişorenii. Au fost prezenţi reprezentanţii Primariei din Veliko Gradişte , Vladan Tadic consulul general al Republicii Serbia şi Nicolae Robu – primarul Timisoara.

Sârbii s-au deplasat la Timişoara cu un arsenal de ustensile şi accesorii pentru a pregăti mâncare tradiţională, specifică ţării vecine, dar şi cu un program artistic sustinut de Ansamblul de Jocuri si Cantece Populare ” Vlastimar Pavlovic Carevac”. Timişorenii sunt clienţii fideli ai vecinilor din Veliko Gradiste, existând zile în care prezenţa românilor depăşeşte cu mult numărul localnicilor. Gazda acestui eveniment a fost Restaurantul Lloyd din Timişoara.

Şi acum câteva cuvinte despe Veliko Gradişte:

Veliko Gradiste este situat la 137 de kilometri de Timişoara și este, mai presus de toate, un orașel cochet tradiţional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori și terase frumos aranjate.

Malul Dunării, Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Gradişte, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate.

Lacul de Argint, are o lungime de 14 km., şi este unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor apei pure filtrate de solul nisipos.

Zona Veliko Gradiște oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, camping și multe altele.

Tot aici se găsește cel mai mare campus sportiv de pregătire pentru baschetul profesionist.

Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstiri ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și în incursiune de pescuit sportiv. Ca un fapt divers, aici a fost realizată cea mai mare captură de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat în cartea recordurilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It