Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

2900 de camioane militare construite la Petrești vor intra in dotarea Armatei

Ieri, la Petrești, au debutat lucrările la construirea noii fabrici de asamblare camioane militare, o investiție extrem de importantă pentru industria de apărare din România.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența unei delegații guvernamentale conduse de premierul României, Ludovic Orban, din care au mai făcut parte: Virgil Popescu – ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naționale și Lucian Bode – ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Alături de aceștia au fost reprezentanții firmei, parlamentari, autorități locale și județene.  Potrivit informațiilor furnizate de Claudio Catalano, directorul executiv al IVECO DEFENCE VEHICLES, la noul punct de lucru al grupului IVECO din Petrești vor fi realizate peste 2900 de camioane, respectiv cabine blindate și neblindate, dotate cu echipamente menite a asigura o bună mobilitate tactică și logistică, în concordanță cu cerințele Ministerului Apărării Naționale (MApN).

”Am fost prezent astăzi, împreună cu primul ministru Ludovic Orban, ministrul economiei Virgil Popescu, și ministrul transporturilor Lucian Bode, la inaugurarea lucrărilor pentru realizarea unei noi fabrici pentru camioane militare.În fiecare an, cei 200 de angajați ai acestei noi capacități de producție vor livra în jur de 440 de camioane noi, atât de mult așteptate de militari. În total, conform contractelor semnate, Armata României va primi, până la sfârșitul acestui an, 253 de platforme de transport pe roți în diverse configurații, din totalul de 2.902. După finalizarea construcției și demararea producției, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce la Petrești, în județul Dâmbovița. Investiția este realizată de IVECO Defence Vehicle SPA Italia, ca parte a obligației de compensare asumată prin contractul cu Armata României, de cel puțin 80% din valoarea contractului. 2020 este anul în care alocările bugetare pentru înzestrarea Armatei României încep să își arate roadele și în industria națională de apărare prin atribuirea de contracte unor agenți economici” a ținut să transmită ministrul Apărării, Nicolae Ioan Ciucă.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share