Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Arta în stradă

Aseară pe strada Mărăşeşti,  şi în Piaţa Unirii din Timişoara s-a desfăşurat un eveniment de street art unic în oraşul de pe Bega, sub forma unui spectacol de pantomimă, muzică, magie, teatru şi pictura 2D, în care actul artistic a fost interpretat de mimi, bufoni, statui vivante, și statui care levitează.

O parte dintre interpreţi erau tineri artişti (studenţi şi elevi la şcoli de profil), iar o altă parte erau la prima lor evoluţie artistică. Printre artiştii  prezenţi s-au aflat şi 5 copii de la Centrul de Plasament din Timişoara.

Prima parte s-a desfăşurat  sâmbătă, sub forma unei galerii de artă cu influenţe asiatice, iar aseară sub formă de artă teatrală și scene care au adus în prim plan iubirea. Pe ritmuri de muzică franţuzească, atmosfera din Piaţa Unirii a devenit mult mai dinamică, publicul  interacţionând cu personajele.

Pe strada Mărăşeşti a avut loc un scurt moment muzical susţinut de Vizz Imre, din Bucureşti, finalist al concursului Vocea României.

“Este vorba de Asociaţia “Noi Re-Creăm”, care a colorat din nou oraşul şi după ce ne-am uitat în sus la umbrelele colorate de pe Alba Iulia, de data aceasta invităm timişorenii să se uite în jos, unde avem două covoraşe colorate. De ce? Fiindcă se simte nevoia de mai multă cultură, cultură stradală.” spune Nadina Jianu.

Proiectul a fost susţinut de către Boch România.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share