Avram Iancu începe o nouă poveste…o nouă provocare

Avram Iancu ambițiosul perfomer petroșenean începe mâine o nouă poveste…va pleca înot de la Sulina prin Marea Neagră până la destinația finală, Istanbul.

”Mâine, în 2 septembrie al Anului Centenar, începând cu ora 10, de la kilometru zero al Dunării, din Sulina, voi pleca înot în Marea Neagra, până la Istanbul. Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești.  Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în fața sacrificiului și suplicilui la care a fost supus Brâncoveanu și cei patru  fii ai săi. Nu mi-e frică! Nu mi-e frică de nimic! Cât timp se va găsi în inima mea o fărâmă din credința ce se găsea în inima lui, voi reuși!
Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea!

Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe!

Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susținute.„  a transmis  ambițiosul petroșenean.

Performanțele lui  Avram Iancu:

– Este primul roman care s-a încumetat să lupte cu apele “îngheţate” ale Canalului Mânecii, înotând fără întrerupere 12 h şi 25 de minute, aproximativ 40 de kilometri.

– Este primul român care a traversat Lacul Snagov, fără costum de protecție, în 7 h 54 minute.

– Primul român care realizează un maraton acvatic pe Dunăre, în lungime de 45 de kilometri, între Gropeni-Brăila Galați.

  –  În data de 30.08.2016  Finalizează  traversarea  înot a Canalului Mânecii, fără costum de neopren, sub directa aprobare, supraveghere a Channel Swimming Association, dupa o lupta infernala; 62 de km parcursi in 17 h si 54 min.

–Parcurgerea întregului curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială,  fără costum de neopren, în 89 de zile, în perioada 20 iunie – 16 septembrie 2017.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share