25/10/2020

„Caravana Culturii” s-a întors pe meleagurile natale

Pornită de mai bine de o săptămână, „Caravana Culturii”, aflată la cea de-a IV-a ediţie , după ce a cutreierat o bună parte o ţării, o revenit pe meleagurile olteneşti pentru o odihnă binemeritată. Coordonată de poetul drăgăşănean  Marian Bărăscu, a pornit la drum în 10 august, din Râmnicu Vâlcea, a trecut prin Balş, Severin, cu un popas şi pe meleagurile sârbeşti la o îngheţată, a ajuns în cele din urmă la Timişoara, unde poeţi, solişti de romanţe şi muzică uşoară, umorişti, actori, s-au desfăşurat la terasa Berăriei 700. Pe lângă cei 14 autori de bază au adunat în jurul lor şi alţii aşa zişii „vinovaţi” de ceea ce se întâmplă, dar localnici, ieşind în faţa publicului trecător cu un recital sau o glumă.

În data de 13 august, s-a ridicat ancora pornindu-se spre Simeria şi Deva, unde au avut întâlniri cu publicul simerean şi cu cel de la poalele cetăţii devene.

La Deva spectacolul a fost dat în Parcul de la poalele Cetăţii, dar totul spre seară, la lumina felinarelor şi pe răcoarea nopţii, însă după ce s-a făcut un tur de forţă al Cetăţii.

Audienţa deveană a fost încântată de canautorul folck   Jon Mielcioiu Boştină,        care s-a alipit grupului de la Deva, sosit dintr-un alt turneu cu Mircea Baniciu.

Caravana şi-a continuat drumul spre Târnăveni şi apoi a poposit în Valea Jiului 2 zile, Straja, Lupeni, Cămine de bătrâni, schituri mănăstireşti, şi chiar pe la stâni.

Nu au lipsit nume vechi şi cunoscute, precum poeţii  George Tei, Constanţa Tanţy Triţă, Constantin Triţă, Liliana Boian, Ionel Aurel Simu, jurnalistul Dan Şalapa, solistul Pandele Jianu, Patricia Elissa, sau actriţa şi profesoara poetă Valerica Predescu.

În Valea Jiului au fost luaţi în primire de către Clubul de Presă condus de jurnalista Angela Dumitraşcu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share