Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce este miopia?

Miopia: Simptome, tratament, cauze
Te confrunți cu dificultatea de a distinge obiecte aflate la distanță? Dacă răspunsul este pozitiv, atunci s-ar putea să ai de-a face cu una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni oculare și anume: miopia

Ce este miopia?

Miopia este un defect al vederii care este caracterizată printr-o vedere neclară la distanță. Conform specialiștilor în oftalmologie, aceasta se poate dezvolta atât treptat, cât și rapid, agravându-se cel mai adesea în timpul copilăriei sau adolescenței. În cele ce urmează, află care sunt factorii care pot cauza miopia, dar și simptomele și metodele de tratament ale acesteia.

Simptomele miopiei

Medicii specialiști ne recomandă să ne îndreptăm către un cabinet de oftalmologie pentru un consult atunci când sesizăm:

  • o vedere încețoșată la distanță;
  • necesitatea de a miji ochii pentru a mări calitatea imaginii;
  • dureri de cap;
  • dificultatea de a vedea în întuneric;
  • dureri ale ochilor.

Un lucru util de știut, în special pentru părinții care au copii mici, este faptul că miopia poate fi detectată încă din timpul copilăriei. Așadar, pentru a depista dacă micuțul tău se confruntă cu această afecțiune, fii atent la următoarele semnale și du-l la o optica medicala cluj pentru o consultație cât mai curând:

  • copilul se plânge că nu mai vede bine la tablă;
  • tinde să stea mai aproape de ecranul televizorului sau a calculatorului;
  • mijește ochii și clipește excesiv;
  • apropie din ce în ce mai mult privirea în caiet;
  • se freacă frecvent la ochi.

Care sunt cauzele miopiei?

Factorul principal care influențează apariția acestui viciu de refracție este reprezentat de cel ereditar. De regulă, dacă unul dintre părinți este miop, probabilitatea ca și copilul să aibă nevoie de serviciile oferite de o optică medicală din Cluj este mai mare.

De asemenea, și factorii din mediu pot contribui la dezvoltarea afecțiunii. Conform studiilor în domeniul de oftalmologie, copiii care nu petrec suficient timp afară, în lumina naturală vor fi mai predispuși să se confrunte cu miopie, decât cei care desfășoară activități în aer liber.

Metode de tratament

Miopia nu face parte din categoria afecțiunilor care pot fi vindecate spontan. De regulă, aceasta se poate agrava progresiv în timpul creșterii, ajungând la maturitate la vârsta de 25 de ani.

Pentru a obține o vedere clară, va trebui să apelezi la o optică medicală din Cluj sau din orașul tău, pentru a-ți achiziționa o pereche de ochelari de vedere sau lentile de contact. Acestea îți vor asigura o vedere clară, până când specialistul în oftalmologie îți va recomanda efectuarea intervențiilor chirurgicale pentru vindecarea miopiei.

Așadar, dacă unul sau mai multe dintre simptomele enunțate mai sus ți se par cunoscute, programează-te pentru un consult oftalmologic cât mai repede posibil!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share