04/12/2021

Controale drastice la frontiere și luarea de măsuri urgente

Astăzi, la Instituția Prefectului de Timiș, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Liliana Oneț, în cadrul căruia au fost luate în discuție hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, din data de 9 martie.

Au fost prezentate măsurile suplimentare luate la frontieră, conform cărora cetățenii care provin  din Italia și celelalte “zone roșii” vor fi duși direct în locurile de carantinare. Totodată, de astăzi se intensifică controalele la frontieră,  iar toate persoanele, inclusiv cele din UE, sunt verificate în baza de date a Poliției de Frontieră.

A fost prezentat faptul că, la ora actuală, în județul Timiș sunt 200 de locuri de carantinare și se fac eforturile pentru găsirea și a altor spații pentru persoanele care vor intra în carantină, dacă va fi cazul.

S-a luat hotărârea privind suspendarea activității tuturor creșelor  din județul Timiș, în perioada 10 – 22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungirea a suspendării dacă va fi cazul.

Tototodată,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere situația epidemiologica de la nivelul județului Timiș, a decis transmiterea către autoritățile publice locale a unei recomandări privind sistarea desfășurării tuturor evenimentelor publice – activități publice sau private, în incinte sau în aer liber – indiferent de numărul de participanți,  până la data de 31 martie.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share