Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cu bicicleta prin vest- traseu cicloturistic

Județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș Severin  vor  participa la implementarea proiectului „Cu bicicleta prin vest-traseu cicloturistic”, proiect care va fi depus pentru finanțare din P.N.R.R., Componenta 11 – Turism și cultură.
„Este un proiect care ne pune în legătură direct cu județele vecine, fiind necesară o asociere cu Consiliile județene din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, pentru a pune în valoare zona de vest a țării. Vorbim despre un traseu cicloturistic unitar, care poate să facă legătura între obiectivele de interes istoric, social-economic sau turistic din cadrul fiecăruia dintre cele patru județe: Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Pista va intra în județul Arad prin comuna Secusigiu și va traversa comunele Felnac, Zădăreni, municipiul Arad, orașul Pecica, comunele Semlac, Șeitin, orașul Nădlac, iar pe al doilea traseu traversează comunele Birchiș și Săvârșin. Pentru realizarea acestui proiect, în perioada următoare, se va solicita aprobare din partea tuturor consiliilor locale de pe traseul pistei de biciclete.
Astăzi și cei din Consiliul Județean Hunedoara  vor supune dezbaterii proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Unității Administrativ Teritoriale – Județul Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara la implementarea proiectului ”Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic” din Investiția I.1 ”Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național” finanțat prin PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură.
Acest traseu va fi unul unitar, care va face legătura între obiectivele de interes istoric, social-economic sau turistic din cadrul fiecăruia dintre cele patru județe partenere.
Pentru amenajarea celor 3.000 de km de trasee cicloturistice, Ministerul Dezvoltării a alocat 247,5 milioane de euro. Traseele urmează să fie amenajate pe digurile de protecție la inundație ale cursurilor de apă, în zonele protejate și pe drumurile publice cu trafic redus, pentru a pune în valoare peisajul și specificul cultural al fiecărei zone în parte. „Traseele de cicloturism vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a declarat ministrul Cseke Attila. Proiectele vor putea fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de Administrația Națională Apele Române (ANAR).În ceea ce privește proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează cel puțin trei județe, pe o lungime de minim 150 km (axă principală). Acestea trebuie să facă legături secundare cu obiectivele turistice-culturale pe o rază de cel mult 10 km.Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecție, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minim 10 km și traversează teritoriul a cel puțin două comune, orașe sau municipii. Depunerea proiectelor se poate face online, din 5 până în 11 decembrie 2022.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share