Cu mască- în zonele exterioare acum și în județul Hunedoara

 

Propunerea ca purtatul măştii şi afară să devină obligatorie vine de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara. Specialiştii au lăsat la lati­tudinea fiecărui judeţ să decidă dacă va intro­duce această obliga­ti­vitate. Până ieri, mai multe judeţe, Argeş, Dâmboviţa, Braşov, adop­ta­seră deja o asemenea măsură.
Sebas­tian Mezei directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, a declarat că a propus CJCCI această măsură, ca masca să fie purtată şi în anumite zone exterioare, acolo unde sunt aglo­merări de persoane.

Propune­rea  a fost  votată, iar de  astăzi,  va intra în apl­icare. Cine nu respectă această regulă riscă o amendă între 500 şi 2.500 de lei.
Guvernul Orban a venit cu noi restricţii, după ce numărul îmbol­nă­virilor cu noul virus a crescut.. Purtarea măştii în spaţiul public în anumite momente ale zilei, cum sunt de exemplu: pieţele sau târgurile care se aglomerează, scurtarea progra­mu­lui teraselor. Se exceptează de la această măsură următoarele categorii de persoane: persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Totodată se interzice comercializarea și consumulu produselor alimentare și bauturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum sși a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

– Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

– Pentru plaje, distanța mai mica de 2 metri între persoane/sezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însotiți de adulți (părinți, bunici)

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share