Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

DESPRE PATRIMONIU, LA JIMBOLIA (Lansări – dezbateri – expoziții – film documentar)

Primăria Jimbolia și Casa de Cultură, vă invită alături de Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara și Asociația Acasă în Banat la un eveniment dedicat patrimoniului construit al orașului: DESPRE PATRIMONIU, LA JIMBOLIA.

Joi, 19 octombrie, de la ora 13.00, la Casa de Cultură din Jimbolia vom discuta pașii care trebuie făcuți pentru a pune în valoare patrimoniul construit al orașului.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara va lansa sub forma unei broșuri fizice și digitale Planul de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia, iar Asociația Acasă în Banat va lansa volumul Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic din județele Timiș și Caraș Severin.

În cadrul evenimentului vor avea loc și două expoziții pe tema patrimoniului: una care va ilustra Planul de  Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia, cu planșe privind situația existentă, fișele de cartare a obiectivelor cu valoare patrimonială și măsurile propuse, iar a doua expoziție vizează Morile Banatului.

Participanții vor lua parte și la o sesiune de dezbateri, cu întrebări și răspunsuri, iar la final, vor putea viziona un film documentar dedicat morilor Banatului.

Intrarea este liberă.

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

 

13.00-13.15: Deschiderea oficială a evenimentelor
13.15-13.45: Lansarea volumului Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș Severin și deschiderea expoziției dedicată Morilor din Banat; Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat
13.45-14.15: Lansarea broșurii și deschiderea expoziției dedicată Planului de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia, Ștefana Bădescu
14.15-14.30: Pauză de cafea

 

14.30-15.00: Prezentarea măsurilor implementate deja la Jimbolia în vederea protejării și promovării patrimoniului din oraș, Mihai Danciu
15.00-15.30: Sesiune de Q&A
15.30-15.45: Pauză de cafea
15.45-16.15: Proiecție de film documentar Morile Banatului

 

Planul de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia a fost realizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, cu sprijinul ADR Vest.

 

Volumul Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic din județele Timiș și Caraș Severin a fost tipărit cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură, iar expoziția itinerantă și filmul documentar au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Tim Cultura 2023.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin