Durereile de spate pot avea multiple cauze si pot fi de mai mult feluri. De asemenea, si tratamentele sunt diferite in functie de caracteristicile durerilor de spate. De exemplu, unele forme de masaj, pot ameliora durerile de spate care dureaza de mai mult de cateva saptamani. Pe langa ameliorarea durerii, masajul ar putea imbunatati foarte mult mobilitatea, mai ales daca tratamentul este insotit de exercitii fizice sau elongatii. Un masaj special pentru durerile de spate iti poate fi efectuat la clinica Bio Ortoclinic. Intra pe bio-ortoclinic.ro pentru mai multe detalii!
Durerea lombara este cea mai frecventa forma de durere de spate. Uneori se numeste lombalgie. In majoritatea cazurilor, durerile de spate se amelioreaza singure in cateva saptamani, astfel incat persoana sa poata reveni la activitatile zilnice normale, dar in unele cazuri durerile de spate pot deveni foarte invalidante, transformandu-se atat in dizabilitati cronice, cat si fizice.
Durerile de spate, oriunde se afla, pot fi cauzate de probleme cu oasele, muschii sau nervii coloanei vertebrale. De exemplu, muschii tensionati pot irita nervii si pot duce la durere: aceasta durere iradiaza si in alte parti ale corpului, cum ar fi in picioare (durere sciatica). Pozitia slaba sau deteriorarea discului coloanei vertebrale pot provoca dureri de spate severe.
Dar de foarte multe ori cauza nu este clara. Acest tip de durere se numeste durere de spate nespecifica. Durerile de spate sunt o problema foarte personala si pot avea multe cauze. Este posibil ca oamenii sa nu prezinte semne de uzura articulara sau tensiune musculara si totusi sufera de dureri severe – in timp ce altii pot prezenta semne de uzura a umarului la examinarile cu raze X si totusi sa nu aiba dureri.
Durerile de spate sunt clasificate in functie de durata:
-Dureri de spate acute – mai putin de 6 saptamani;
-Dureri de spate subacute – intre 6 si 12 saptamani;
-Dureri de spate cronice – mai mult de 12 saptamani.
In cazuri rare, durerile de spate pot fi un semn al unor probleme de sanatate mai grave. In aceste cazuri, durerea poate fi insotita de alte simptome, cum ar fi amorteala, paralizie, slabiciune, senzatie de furnicaturi sau probleme cu vezica urinara sau intestinul. Daca ai oricare dintre aceste simptome, este important sa consulti un medic cat mai curand posibil.
Optiuni de tratament
Oamenii folosesc adesea analgezice sub forma de tablete sau injectii pentru a combate durerile de spate. Chirurgia este utilizata rar pentru tratamentul nespecific al durerilor de spate. Alte optiuni includ exercitii de gimnastica, tehnici de relaxare, fizioterapie, tratamente chiropractice, aplicarea caldurii sau a frigului, acupunctura, unguente si terapii de miscare.
Masajul este un tratament traditional pentru durerile de spate. Terapia prin masaj are ca scop ameliorarea durerii, relaxarea muschilor si obtinerea unui sentiment de bunastare. Acesta isi propune sa reduca rigiditatea musculara care ar putea fi responsabila de durere si sa flexibilizeze muschii. Exista mai multe teorii despre modul in care masajul functioneaza ca terapie a durerii de spate. O teorie sustine ca masajul declanseaza eliberarea de catre creier a substantelor analgezice, asa-numitele endorfine. Alte teorii sugereaza ca terapia prin masaj stimuleaza sistemul nervos pentru a ameliora durerea.
Exista multe forme de masaj: utilizate pe scara larga in tratamentul durerilor de spate sunt formele clasice de masaj si presopunctura. Aceste tratamente difera in ceea ce priveste abilitatile manuale aplicate, in ceea ce priveste partile corpului care sunt masate, in cantitatea de presiune aplicata si in instrumentele si partile corpului pe care le poate lucra maseurul. Diferitele tipuri de masaj se bazeaza pe diferite teorii despre ceea ce cauzeaza durerile de spate.
Terapia prin masaj poate ajuta la ameliorarea durerilor de durata
Mai multi cercetatori au analizat efectul terapiei de masaj asupra durerii lombare nespecifice. Aceste studii au comparat terapia masajului cu un tratament inactiv, fara tratament sau cu un tratament diferit. Cercetatorii au dorit sa inteleaga modul in care terapia de masaj a afectat durerea specifica, bunastarea generala functia specifica a spatelui, calitatea vietii si mobilitatea in general.
Aceste studii au implicat tipuri foarte diferite de masaj pe persoane care au avut dureri de spate pentru diferite perioade de timp. Studiile au sugerat ca cea mai buna terapie s-a dovedit a fi o combinatie de masaj si exercitii. De fapt, persoanele carora li s-au aplicat masaje si exercitii de gimnastica si de intindere, de exemplu, au fost mai mobile si au constatat o scadere a durerii pe termen scurt si pe termen lung.
Cel mai bun tip de masaj
Cercetatorii au subliniat ca scopul principal al terapiei prin masaj poate fi foarte diferit. De exemplu, unii terapeuti isi propun sa ajute muschii sa se relaxeze, in timp ce altii se concentreaza mai mult pe intindere sau pe un alt tip de munca fizica. Cu toate acestea, majoritatea tratamentelor constau in amestecuri de diferite elemente – cum ar fi uleiuri de masaj, stretching si un anumit tip de tehnica de masaj.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca masajul poate fi deosebit de eficienta pentru tratarea durerilor de spate. Acesta permite terapeutului sa obtina rezultate excelente. Pe de alta parte, reflexoterapia piciorului nu pare sa fie utila pentru ameliorarea durerilor de spate sau imbunatatirea mobilitatii.
De multe ori, masajul este una din cele mai bune metode pentru a ameliora sau chiar a elimina complet durerile de spate. De asemenea, pe langa partea terapeutica ce tine de durerea fizica, masajul este si un excelent antistres. A merge la un terapeut de la Bio Ortoclinic pentru o sedinta de masaj ne poate ajuta sa ne deconectam mental de toate problemele si sa ne relaxam. Vom avea astfel atat un corp sanatos, cat si o minte sanatoasa.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Apel umanitar: Ajută-l pe Andrei în lupta cu leucemia!
Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești transmite un mesaj important
Guvernul slovac anchetează oamenii de știință și vaccinurile covid: „Șarlatani și escroci”
Cereri de sesizare penală depuse împotriva lui Fauci și a unor oficiali de top în șapte state
Fosta ministră a Apelor, Doina Pană: Situația despre care vorbește Victor Ponta nu a existat
Victor Ponta acuzat de înaltă trădare. Marcel Ciolacu îi cere să se retragă din cursa pentru prezidențiale
LIFE STYLE
Constanța devine, pe 17 mai, locul unde familiile aleargă împreună pentru o cauză nobilă
Deputat Aurelian Cotinescu: Construcția unei lumi mai bune începe cu gesturi simple, făcute împreună
TOP 6 domenii în care merită să investești în 2025
Ce ne aduce Luna plină din Balanță, 13 aprilie 2025
Sfaturi pentru o minte sănătoasă
SPIRITUALITATE
„Cristos a Înviat – Concert Extraordinar de Paști”
Pentru a 26 a oară a fost pelerinajul DRUMUL CRUCII la Lupeni
SFÂNTA LUMINĂ IESE DIN MORMÂNT în SÂMBĂTA MARE
Trezirea Conștiinței este un proces distructiv și nu este pentru toată lumea
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Beneficiile spirulinei pentru un stil de viață sănătos
O nouă activitate în cadrul CAMPANIEI VIAȚĂ PENTRU MAREA FAMILIE DE PACIENȚI A AVUT LOC LA LUPENI
Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în România
Cereri de sesizare penală depuse împotriva lui Fauci și a unor oficiali de top în șapte state
Cum putem supraviețui ani întregi dacă vom consuma doar curmale și apă
Cele mai frecvente greșeli în demachierea pielii sensibile și cum să le eviți
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ziua Internațională a Presei Libere
Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, mesaj cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – mesaj de Sfintele Paști