29/10/2020

HRISTOS A ÎNVIAT!!!

Strigătul  de lumină care spintecă întunericul vieții noastre pământești, este raza care dă sens și preț acestei vieți. De aceea , în această zi pe tot pământul se deschid toate altarele și cântă clopotele pentru Cer și pentru Pământ. Încep toate Liturghiile în care, pe toate altarele Bisericii lui Hristos se jertfește în mod real, cum S-A jertfit pe Golgota, și învie cum a înviat a treia zi,  în Jerusalem.
Învierea Domnului nosru Iisus Hristos este minunea și evenimentul unic în istorie, care aparține atât trecutului, cât și prezentului, Hristos a înviat atunci, schimbând destinul întregii omeniri, iar noi, trebuie să înviem astăzi în noi înșine ca o continuitate.
Căci viața unui adevărat creștin este una întru Învierea lui Hristos, o viață de trăire a Evangheliei Mântuitorul ne cheamă sî vestim tuturor că este VIU, trăiește și ne împarte și nouă din această viață.
Lumânările pe care le ținem acum în mâini au transformat întunericul în văpăi de lumină așezate pe chipurile noastre.
Mântuitorul Iisus Hristos este lumină pentru CREAȚIE și pentru istorie, căci în EL sunt cuprinse toate rațiunile și sensurile celor ce există și prin EL ACESTEA PRIMESC LUMINA ÎNTELEGERII
Zilele acestea,  trăim suferința umanității care trece prin pandemie. Acum, în vremurile acestea atât de delicate și complicate pentru noi oamenii, realizăm cât de fragili și limitați suntem.
Umanitatea dispune de tehnologie foarte avansată , dar nu potem face față unei epidemii ca cea cu care ne confruntăm, bazându-ne doar pe propriile forțe, scoțându-L pe Dumnezeu din lupta noastră cu boala .
De aceea,  cred că EL a îngăduit să ne mai retragem puțin din zgomotul lumii, să intrăm în intimitatea noastră și găsim timp de refugiu și rugăciune.
Omenirea și-a vândut sufletul, a uitat să iubească, a uitat să zâmbească, să dea dovadă de empatie, toleranță înțelere și mai ales iertare. . Din toată nebunia asta vor apărea și lucruri bune. Poate mărețe!.
Moare o lume păcătoasă,  pentru ca alta să se nască, !!!
Vremurile în care trăim ar trebui să ne motiveze să sporim credința noastră, să sporim lumina și bucuria unuia față de celălalt.
Omul modern, tot mai secularizat, L-a înlocuit cu nesăbuita mândrie de sine, cu încrederea că, prin evoluția științei , a tehnologiei poate ignora intenționat rânduielile așezate de Dumnezeu în CREAȚIE.
Toate acestea îl poate face pe el, bietul creat, să decidă nu doar pentru sine, ci în numele CREATORULUI, chiar pentru întreaga creație!.
Omule! Trăiai în bine fiind înconjurat de plăcerile lumești și totuși, L-ai scos pe Dumnezeu din viața ta, spunând tot ceea ce am, e realizat cu puterea mea.
Acum, trecând prin greu, cârtești fiind supărat pe Dumnezeu , ponegești pe slujitorii altarului și dorești  închiderea bisericilor .
Învirea lui Hristos ne întărește credința și vă îndemn să stați la casele voastre alături de cei dragi și să le arătați tuturor că Dumnezeu este VIU și vrea să invieze în noi, chiar dacă nu puteți fi la biserică și participând la sfintele slujbe.
Să facem în așa fel încât, bucuria ÎNVIERII să fie bucuria VIITORULUI nostru, a familiilor noastre, îndeplinirea idealurilor noastre. Domnul cel Înviat fie pururea în ajutorul nostru la greu și la bine, la scârbă și bucurie, la cădere spre RIDICAREA noastră, a tuturor !
Fie-vă sărbătorile luminoase, pașnice și pline de bucurie cu DRAGOSTE, CREDINȚĂ și nădejde în bunul DUMNEZEU!
HRISTOS A ÎNVIAT!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share