28/01/2021

INSEMEX PETROȘANI cercetează cauzele incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

În portofoliul activităților și responsabilităților pe care le are, INSEMEX Petroșani  este singurul institut din țară care de ocupă de cercetarea evenimentelor cauzate de incendii și explozii, etc.

INSEMEX a fost solicitat să facă parte din echipa de specialiști care va analiza cauzele producerii nefericitului accident de la Secția ATI a Spitalului din localitate, unde 10 pacienți și-au pierdut viața în urma unui incendiu.

Prezența cercetătorilor INCD-INESEMEX Petroșani la fața locului este esențială, și  vine în sprijinul acnhetatorilor. Aceștia contribuie la elaborarea expertizelor tehnice ale accidentelor provocate de fenomene explozive și incendii. ”INCD INSEMEX este abilitat prin lege să efectueze activități de cercetare în baza cărora elaborează expertizele tehnice ale accidentelor provocate de fenomenele explozive/incendive, generate de gaze, vapori, cețuri și prafuri combustibile sau de către materiile explozive propriu-zise (cu caracter exploziv intrinsec), în vederea elucidării cauzelor care au condus la producerea evenimentelor respective și, ulterior, pentru fundamentarea științifică a unor soluții tehnice și reglementări specifice care să preîntâmpine apariția unor accidente similare.

Acesta este motivul pentru care, de fiecare dată când apar astfel de tragedii, cum este acum cazul incendiului de la Piatra Neamț, dar și cum au fost cazurile de la Clubul Colectiv sau exploziile din subteranul exploatărilor miniere din Valea Jiului, echipele noastre de specialiști sunt solicitate pentru a face parte din corpul de anchetă al unor astfel de eveniment. Este, în opinia mea și a colegilor mei, cea mai dificilă dintre activitățile pe care le derulăm în cadrul instituției noastre, pentru că ea presupune, în mod firesc, acea încărcătură emoțională pe care o simțim cu toții când e vorba de acest gen de evenimente”, a declarat  dr. ing. George Artur Găman, directorul general al INCD-INSEMEX Petroșani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share