19/06/2021

Iulian Vladu: Cer public ca Prefectura Dambovita sa-si faca datoria!

IMG_4616-1024x682-1024x682Se pare ca in judetul Dambovita institutiile statului functioneaza intr-un mod deficitar, in afara legii si a democratiei, lucrand in schimb in favoarea anumitor interese politice, asa cum ne-a sesizat copresedintele PNL Dambovita, Iulian Vladu.

Acesta sustine ca Institutia prefectului din Judetul Dambovita a devenit arma de presiune a PSD. Alaturi de declaratiile facute, Iulian Vladu a adus documentele justificative ale deciziilor luate de catre Institutia prefectului si anumite administratii locale din judet in neconformitate cu atributiile acestora.

Pentru a ne lamuri, presedintele PNL, a adus in atentia cetatenilor doua cazuri din judet.

In primul caz, Institutia prefectului creaza presiuni asupra administratiei locale de a introduce pe ordinea de zi anumite proiecte prin care sa se valideze un anumit consilier, pentru care PSD are interese politice sa intre in consiliul local din Gaesti.

 ”Prefectul judetului Dambovita il suna pe primarul de la Gaesti sa introduca pe ordinea de zi un proiect prin care sa fie validat ca si consilier doamna Clapa Gabriela, membra a PPDD. Primarul refuza si se ajunge in instanta. Stim cu totii ca nu este datoria Institutiei prefectului sa stabilieasca pe cine doreste sa ajunga consilier la nivelul unui oras sau localitati. Este de datoria ficarui partid sa-si aleaga consilierii. In cazul de fata, PPDD trimite catre primaria orasului Gaesti o adresa prin care mentioneaza ca doamna Clapa Gabriela si-a piedut calitatea de membru PPDD. Va dati seama ce presiuni se fac daca acea doamna nu mai era nici macar membru de partid?!” (Iulian Vladu)

gaesti-pnl

La Matasaru administratia locala ia decizii si calca in picioare Institutia Prefectului

Tot Iulian Valdu, ne-a mai declarat ca in data de 20 februarie, primarul de la Matasaru, Nae Radu, vine in consiliul local si propune suspendarea din functie a viceprimarului Dinu Nicolae. In urma votului s-au intocmit actele cu privire la suspendarea acestuia, dar Prefectura Dambovita a sustinut ca trebuie revocat din functie. Decizia este schimbata, viceprimarul Dinu Nicolae este revocat si de la acea data nu i s-a mai dat voie sa intre in primarie, sau sa-si ia indemnizatia de consilier local, sau de viceprimar.

Bomboana pe coliva?!

Un alt caz apare tot la Matasaru, consilierul PNL Nedelcu Florin este validat in luna 0ctombrie 2014, isi depune juramantul de consilier local, participa la sedinte pana in luna aprilie, ia indemnizatia, dar devine vocal si deranjeaza PSD pentru ca pune intrebari referitoare la modul de gestionare al banilor in administratia locala. In acest caz primarul PSD face un proiect de invalidare al consilierului Nedelcu, dupa ce in prealabil acesta a votat deciziile Consiliului local. Iar actuala Instituie a Prefectului nu se sesizeaza nici de aceasta data.

”Cer public ca Prefectura sa-si faca datoria. Domnul prefect sa uite ca a fost subalternul lui Adrian Tutuianu si sa se gandeasca de ce a fost numit prefect. Este pentru prima data dupa 20 de ani cand Institutia prefectului lucreaza sub comanda politica pe fata si este pentru prima ora cand o administratie locala detine sefia peste Prefectura, nu am crezut ca este posibil asa ceva”, ne-a declarat Iulian Vladu, copresedintele PNL Dambovita.

„Instituția prefectului nu face partizanat politic și nu se supune niciunei presiuni disperate pe care o încercați!”
…spune, la rândul său, prefectul județului, Ioan Marinescu, într-o declarație pentru db24news.ro:

Am vrut să mă abțin, dar văd că această campanie continuă și aș vrea să se oprească. Constat cu surprindere că, în ultimul timp, din lipsa unui obiect principal de activitate cei doi copreședinți ai PNL au făcut un subiect din mine. Nu sunt partizan. Am tratat cu seriozitate toți primarii și nu fac decât să aplic legea. Legat de cele două cazuri concrete, Găești și Mătăsaru. La Găești, ne-am adresat instanței pentru a stabili ce trebuie făcut în completarea numărului de consilieri. La Mătăsaru, hotărârea prin care s-a produs acolo o mică tulburare apelor, nu ne-a parvenit la Prefectură. În acest context, nu putem să ne exprimăm. Dacă această hotărâre ajunge, strict legal ne vom pronunța și pe ea. Nu este nicio părtinire. Problema lor este că au rămas fără obiectul muncii, se pare că guvernul pe care îl reprezint face ce trebuie pentru populație, iar cei doi se bagă singuri în seamă, atât domnul Orban, cât și domnul Vladu. Legat de acuzația cu subalternul, cred că domnul Vladu are un complex de inferioritate, pe care eu nu l-am avut niciodată. Mă întreb dacă, nu cumva, marele PNL, băgat în beznă prin neplata facturilor de către cei doi conducători, atacă orbește Instituția Prefectului, în speranța achitării de către aceasta a datoriilor și, odată cu asta, ieșirea partidului la lumină! Nu este legal, domnilor co-președinți! Instituția prefectului nu face partizanat politic și nu se supune niciunei presiuni disperate pe care o încercați! Rezolvați-vă legal problemele interne și reprezentați interesele cetățenilor, nu pe cele personale!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share