Jacques Attali: Vara lui 2020 va fi o perioadă a dezastrului sau a trezirii

”În Franța nu există riscul unui al doilea val al epidemiei, așa cum dă asigurări Santé Publique France.
O țară mult mai greu lovită de ceea ce ne-am obișnuit să numim “pandemia” de coronavirus, Franța, și-a deschis granițele și economia, fără panici (alimentate de autorități) cu privire la revenirea la starea de urgență și fără internarea forțată a asimpomaticilor ori închiderea spitalelor publice pentru bolnavii non-covid.” scrie Gheorghe Piperea pe contul de facebook. 

o perioadă a dezastrului sau a trezirii

Pentru conformitate, a se vedea :

https://www.lesechos.fr/…/pas-de-deuxieme-vague-a-lhorizon-…

Nu și România. Autoritățile noastre au reușit să ne pună pe lista gri/neagră a cetățenilor europeni care trebuie să stea în carantină dacă se duc în unele țări europene.

Pe de altă parte, deși nici în Franța lucrurile nu sunt foarte coerente și transparente, sunt voci publice cu greuate care iau atitudine în privința lucrurilor urgente care trebuie întreprinse în plan economic.

Acești vectori de opinie își pun probleme imediate și grave asupra rolului unor instituții, asupra viabilității unor sectoare economice și asupra viitorului sistemului educațional în Franța și în lume.

O perioadă a dezastrului sau a trezirii

Jacques Attali, fost șef al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și consilier al lui François Mitterand timp de 10, susține că, în decurs de 10 ani, băncile centrale, aviația, petrolul, chimia plasticul sau moda vor dispărea, turismul urmând se adapta sau a deveni ne-esențial. Cu excepția cazului în care se acționează rapid – doar că mai toată lunea are alte priorități : Macron, alegeri municipale și veste galbene, Trump, alegeri prezidențiale și BLM, UE, discuții interminabile pe chestiuni de alocare a fondurilor mirobolante pentru “reconstrucție” și urgențe ale genului neutru/fluid. România este concentrată, deocamdată, pe măști și spitale de carton/școli la cort sau în containere.

Attali se întreabă cum va putea reporni economia sub amenințarea reinstaurării confinement-ului, cum vor reveni la ore studenții și elevii, cum își vor găsi de lucru zecile de milioane de absolvenți de anul acesta și dacă trebuie continuate afacerile în mod definitiv “nevandabile”, adică inutile, depășite, costisitoare, ostile mediului etc.

Iată, în traducere liberă, ce spune Attali despre băncile centrale :

“Nu putem spera că băncile centrale, aceste construcții abstracte, fabricând niște bani abstracți, vor reuși în mod durabil să mascheze absența unor răspunsuri la aceste probleme. La un moment dat, care nu este prea îndepărtat, se va vedea că nu sunt decât niște ficțiuni. Și totul se va prăbuși”.

Attali își încheie editorialul cu afirmația că vara lui 2020 va fi o perioadă a dezastrului sau a trezirii.

Pentru conformitate, a se vedea:

https://www.lesechos.fr/…/pandemie-a-quand-les-vraies-decis…

Gheorghe Piperea: Suntem conduși de o prostocrație

În schimb, noi încă încercăm să ne dăm seama unde și cum am fost trași pe sfoară, atât în privința întârzierii momentului luării măsurilor pandemice (de exemplu, România este singura țară membră a UE unde NU s-a declarat oficial epidemie la nivel național), cât și în privința amânării sine die a momentului ieșirii din starea de urgență/alertă (pentru a trage de timp și a păstra cât mai mult puterea cvasi-dictatorială aferentă acestor stării, autoritățile românești încă internează forțat asimptomatici, ceea ce este unic în lume și în istorie).

Unii dintre noi, când încercăm să atragem atenția că împăratul este gol sau că le soclu au puse statui false, suntem mitraliați de presa main-stream pe motiv că îi “discredităm” idolii (care sunt falși, totuși) și suntem dați pe măna vulgului înfricoșat, ca autori de fake news.

În ce ne privește, eu înclin să cred că trezirea de care vorbește Attali se va întâmpla după instaurarea deplină a dezastrului, adică prin februarie 2021. Evident, noi nu învățăm nimic, nici din dezastrul global, nici din catastrofele noastre. Noi suntem conduși de o prostocrație. Noi încă aplaudăm niște bețivani buni doar pentru a fi învărtiți pe degete de mituitori, traficanți de influență și îmbogățiți de război. Noi ne consuderăm fericiți în cutia noastră de carton, în “calitate” de captivi ai neo-feudalilor globali, multinaționalele. Sursa facebook: Gheorghe Piperea

Avem copia în variantă scurtă – adevărul despre covid! Documentarul video cu omul care a avut curaj să spună adevărul, a fost șters.

Apel către cetățenii români: ”sub pretextul „siguranței colective”, atacul asupra libertăților individuale este fără precedent”

Artiștii Harry Tavitian și Manuela Hărăbor semnează și ei ”Apelul Către Cetățenii Români”. Lista actualizată

Cristina Bălan câștigătoarea Vocea României bruscată – video exloziv, crima de a te urca în tobogan

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”

Interviu-video interzis și repostat. MINCIUNA COVID DEMASCATĂ DIN INTERIOR!!! S-a acționat la ordin cu o exagerare uriașă.

Avocat renumit: A apărut documentul șoc, cel care a interzis tratarea unor pacienți. Asta a dus la adevărate tragedii.

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic se opune vaccinării împotriva coronavirus

Virgil Ianțu: “Iertați-ne!” În 2020, educație din ’84. Mesaj DUR pentru politicieni

2. Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

1. Interviu-video interzis și repostat. MINCIUNA COVID DEMASCATĂ DIN INTERIOR!!! S-a acționat la ordin cu o exagerare uriașă.

2. Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Treziți-vă! Nu există nicio pandemie! 3 miliarde de oameni au fost batjocoriți și izolați în casă


Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!

Avocat renumit: A apărut documentul șoc, cel care a interzis tratarea unor pacienți. Asta a dus la adevărate tragedii.

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

Monica Pop – acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza Covid-19: ”Vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale”

Șoc! Nu prea s-a murit de Covid. Autopsia este fundamentală.

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate


Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share