Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Măsura măririi taxelor nu este niciodată o măsură inspirată”

”Reforma sistemului fiscal ar trebui să înceapă cu modul în care statul cheltuie banii, să lupte împotriva evaziunii fiscale și abia apoi să umble la modificarea sistemului fiscal”

Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

Prim-ministrul continuă dialogul cu mediul de afaceri, care a inclus până acum consultări și cu reprezentanții marilor retaileri, ai industriei construcțiilor și cu cei ai industriei alimentare.

Guvernul României este angajat să mențină deschise toate căile de finanțare europene, fapt ce implică punerea în aplicare a reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Economia națională și cetățenii români au nevoie de investiții și de servicii publice de mai bună calitate”, a spus  premierul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului au prezentat mediului de afaceri principiile care stau la baza planului de măsuri economice, aflat acum în curs de elaborare la nivelul Executivului.  Scopul acestui plan este să permită statului român atât accesarea tuturor fondurilor europene disponibile, cât și să determine mai multă strictețe în privința cheltuielilor publice.

” Facem un apel către Guvern de a nu schimba regulile în timpul jocului. Întotdeauna, creșterea de taxe are drept repercusiune un efect de bumerang, nu o colectare mai mare, ci o colectare mai scăzută, o gripare a sectoarelor economice. Măsura măririi taxelor nu este niciodată o măsură inspirată.  Orice mărire de taxe are repercusiuni imediate în consum, pentru că întotdeauna vom vedea o scădere a consumului în prețuri”, a transmis Florin Jianu, președintele CN al IMM-urilor din România.

 

 

Călin Cozma  președinte executiv  al Federației Patronatelor din Indistria Ospitalității a subliniat în intervenția sa că  ”orice taxă nou introdusă în Industria ospitalității reprezintă o povară în plus pe umerii antreprenorilor din industrie, cu atât mai mult în acest context extrem de dificil, în care Sectorul HoReCa, după un an de pandemie și un an de război la granița țării, încearcă din greu să își revină”.

 

 

Prin vocea Corinei Martin, secretarul general al FEDERAȚIEI PATRONATELOR DIN INDUSTRIA OSPITALITĂȚII,  se cere ca reforma sistemului fiscal, să înceapă cu modul în care, statul cheltuie banii.

” Mai mult ca sigur că această creştere de TVA se va regăsi în preţuri mai mari, ceea ce va alimenta inflaţia cu care ne confruntăm.

Cum mai putem fi competitivi în concurența cu alte destinatii turistice, daca avem tarife și mai mari, generate de taxe mărite, deși suntem deja dezavantajați de lipsa unor bugete decente de promovare, față de bugetele Turciei, Greciei, Bulgariei etc ?

Reforma sistemului fiscal ar trebui să înceapă cu modul în care statul cheltuie banii, să lupte împotriva evaziunii fiscale și abia apoi să umble la modificarea sistemului fiscal.

În condițiile în care, traversăm cel mai mare deficit de forță de muncă in industria ospitalitatii, din istorie, am fi preferat ca noi, antreprenorii, să fim sustinuți de mecanismele fiscale ca să mărim salariile personalului nostru, în loc să dam taxe și mai mari către Stat, în contextul în care impozitele pe salarii sunt foarte mari în România, iar noi nu ne putem ține personalul în țară, pentru că nu ne permitem salarii mai mari” conchide Corina Martin.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share