31/10/2020

NATO este cea mai de succes alianță din istorie

Într-o lume în continuă schimbare și din ce în ce mai provocatoare,cel mai bun mod de a ne menține pacea și securitatea este să stăm împreună. Alianța NATO este cea mai de succes alianță din istorie, deoarece înțelegem că suntem mai puternici împreună.”

”Pe lângă faptul că ne garantează securitatea de azi, NATO se pregătește pentru provocările de mâine. Am actualizat standardele noastre pentru telecomunicații civile rezistente, inclusiv 5G. Și am declarat spațiul ca al cincilea domeniu operațional – alături de sol, aer, mare și cyber. Desigur, libertatea și securitatea noastră nu vin pe gratis. De aceea, toți aliații și-au intensificat investiția în apărare. Cu mai mulți bani, dar și cu noi capacități și contribuții la misiunile și operațiunile NATO.Aliații europeni și Canada au crescut cheltuielile cu apărarea timp de cinci ani la rând. Până la sfârșitul anului 2024, vor fi adăugate 400 de miliarde de dolari suplimentari la bugetele lor de apărare.Iar Germania își mărește cheltuielile cu apărarea cu 80%. Investim în apărarea noastră nu numai pentru că este corect și corect să împărtășim povara securității noastre.Dar pentru că este în interesul național al fiecărui Aliat să facă acest lucru. Într-o lume în continuă schimbare și din ce în ce mai provocatoare,el mai bun mod de a ne menține pacea și securitatea este să stăm împreună. Alianța NATO este cea mai de succes alianță din istorie, deoarece înțelegem că suntem mai puternici împreună decât unul de altul.Sunteți viitorii lideri militari ai Alianței noastre. Așa cum te-a încurajat Clausewitz. Fii ambițios.Fii îndrăzneț. Fii puternic. Și cu siguranță îți vei atinge obiectivele. Și țările noastre vor continua să se bucure de pace și securitate” a ținut să declare secretarul general adjunct al NATO, Mircea Goană, care a vizitat recent Hamburgul.
Acesta a fost primit de colegii și prieteni de la Colegiul General al Statelor Unite ale Armatei Germane, unde a ținut și un discurs în care subliniat că” într-o lume din ce în ce mai complexă și incertă, aliații NATO trebuie să fie pregătiți să răspundă amenințărilor venind din toate direcțiile.

Brigadier General Holger Neumann, Director of Education at the Staff College in Hamburg, NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană and Vice Admiral Joachim Rühle, Vice Chief of Defence of Germany

Menționând că, de la anexarea ilegală a Rusiei din Crimeea în 2014, aliații au implementat cea mai mare întărire a apărării colective de la Războiul Rece,secretarul general adjunct al Nato, Mircea Geoană a spus că NATO a livrat noua inițiativă de pregătire pentru 30 de escadrile aeriene, 30 de nave de luptă și 30 de terenuri batalioane în termen de 30 de zile. El a spus că anul trecut NATO a deschis două noi comenzi NATO, una în Ulm în Germania și alta în Norfolk, în Statele Unite, pentru a îmbunătăți capacitatea Alianței de a muta rapid forțele peste Europa și Atlantic. Subliniind că Germania conduce forțele NATO în Lituania, secretarul general adjunct a declarat că Germania este al doilea cel mai mare contribuabil la misiunea de formare a Alianței în Afganistan și că Germania sprijină celelalte misiuni și activități ale NATO, inclusiv operațiunile maritime. Acesta a completat că toți aliații și-au intensificat investițiile în securitatea NATO cu mai mulți bani și cu noi capacități și contribuții la misiunile și operațiunile NATO. El a subliniat că împărțirea sarcinilor se referă și la națiuni care iau măsuri unde și când este necesar. Menționând misiunile NATO în Afganistan, în Balcanii de Vest și în estul Alianței, a mulțumit militarilor pentru profesionalismul și vitejia lor.

Seara, secretarul general adjunct Mircea Geoană a semnat Cartea de Aur a Primăriei din Hamburg și s-a adresat participanților la tradiționalului banchet de la Matthiae. 

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană addressing the traditional Hamburg Matthiae Banquet (Matthiae Mahl)
Alături de acesta a participat ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, primul primar al Hamburgului Peter Tschentscher și președintele Parlamentul din Hamburg Carola Veit.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share