05/03/2021

NATO trebuie să fie puternică, mai unită și să adopte o abordare mai largă la nivel global

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat astăzi  conturul său pentru NATO 2030, într-o conversație online pe care a avut-o cu cei din  Consiliul Atlantic și cu Fondul german Marshall al Statelor Unite. „Aceasta este o oportunitate de a reflecta asupra locului în care vedem Alianța noastră după zece ani și cum va continua să ne păstreze în siguranță,  într-o lume mai incertă”, a spus secretarul general.

Secretarul general al  NATO a precizat că Alianța  trebuie „să rămână puternică  militar, să fie mai unită din punct de vedere politic și să adopte o abordare mai largă la nivel global”. În discursul său, dl Stoltenberg a declarat că a rămâne puternic militar înseamnă a continua să investim în forțele noastre armate și în capacitățile noastre militare moderne, care ne-au păstrat în siguranță timp de 70 de ani. Consolidarea politică a NATO înseamnă utilizarea NATO ca forum pentru a discuta și, dacă este necesar, pentru a acționa, pe probleme care afectează securitatea noastră comună. NATO este  Alianță globală și înseamnă a lucra și mai strâns cu parteneri cu gânduri similare,  pentru a ne apăra valorile, într-o lume a concurenței globale sporite.

În decembrie 2019, liderii NATO l-au invitat pe secretarul general să conducă un proces de reflecție care să consolideze dimensiunea politică a NATO. Pentru a-l susține, domnul Stoltenberg a numit un grup de zece experți. În lunile următoare, NATO se va angaja cu Aliații, experții din sectorul public și privat și tineri lideri, pentru a oferi o gândire nouă,  despre cum să se asigure că NATO va  rămâne pregătit astăzi , pentru a face față provocărilor de mâine.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share