Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Specialiștii de la INSEMEX solicitați să identifice sursa exploziei de la Crevedia

Explozia de la Crevedia va fi cercetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

La anchetă  participă și specialiști din cadrul institutului INSEMEX Petroșani, care au ajuns la fața locului și au luat deja probe.

Procurorii au demarat, deja, cercetarea la locul exploziei, alături de experți din cadrul mai multor structuri.

”A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița”, se arată în comunicatul Parchetului General.

”Am găsit resturi contorsionate, dezastru. Urmează să identificăm și alte resturi pe care să le indicăm colegilor de la criminalistică, să le ducem la laboratoare pentru expertiză. În coroborare cu eventuale alte declarații și simulări computerizate,  vom ajunge la o concluzie”, a transmis   și  Artur Găman, directorul general al INSEMEX PETROȘANI.

Întrebat dacă s-ar fi putut evita cea de-a doua explozie, în care 26 de pompieri au fost răniţi, dr. ing. Artur  Găman a precizat că: ”aceasta putea fi evitată, dacă se respecta legea”.

Un bărbat rănit grav în urma exploziilor de la stația ilegală de GPL din Crevedia a murit noaptea trecută, bilanțul tragediei ajungând la 3 decese

Este vorba despre un localnic, rănit grav în prima deflagrație, care a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din București cu arsuri pe mai mult de 90 % din suprafața corpului, starea sa făcând imposibil transferul la un spital din străinătate.

În cursul nopţii, a decedat, la Spitalul Floreasca, unul din cei doi pacienţi cu arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală. În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situaţie tragică având în vedere şansele extrem de reduse de supravieţuire ale pacienţilor aflaţi în această situaţie. Adresăm compasiunea noastră familiei„, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Miercuri, la patru zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, mai multe persoane fuseseră  deja externate din spital. Trei pacienți erau în stare critică, intubați și ventilați mecanic, cu arsuri pe mai bine de 90% din suprafața corpului, dintre care doi internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, iar unul la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”.

Pacientul decedat este unul dintre cei doi internați la Spitalul Floreasca, iar pacientul internat la “Bagdasar Arseni” este un cetățean nepalez. Cele trei persoane nu au putut fi transferate în străinătate.

22 de pacienți internați se aflau miercuri  în stare medie sau ușoară, dintre care: 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență București; 6 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București; 3 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București; un pacient la Spitalul Universitar de Urgență București; un pacient la Spitalul Universitar de Urgență Elias București.

12 pacienți au fost transferați în străinătate. În Belgia au ajuns doi dintre pompieri, iar unul dintre aceștia are o evoluție favorabilă, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății. Este vorba despre un pompier care are arsuri pe aproape 20% din suprafața corpului. Un pompier transferat în Milano rămâne în continuare în stare critică. Cei mai mulți oameni dintre cei tratați în spitalele din străinătate sunt intubați, iar starea lor este monitorizată continuu.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share