Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Traian Băsescu a lansat la Timişoara candidaţii PMP la alegerile parlamentare

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Basescu a fost prezent la Timişoara pentru a lansa candidaţii PMP, filiala Timiş la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Băsescu le-a spus candidaților Mișcării Populare că în alegeri se intră cu dreptul şi cu gândul că le vor câștiga. Discursul lui Băsescu a fost cu gândul la alegerile din Republica Moldova, făcând  apel către toți tinerii moldoveni care învață la Timișoara să meargă la vot și să pună ștampila pe Maia Sandu, candidatul la președinția țării. “Avem oameni foarte buni pe liste. Avem o problemă foarte mare care va afecta națiunea, și anume natalitatea. În 2050 există perspectiva să avem 16,5 milioane de locuitori. Obligația unui Guvern responsabil este să ducă politici care să ducă la creșterea natalității. Un alt obiectiv asupra căruia trebuie să acționăm cu maximă rapiditate este situația din sistemul de sănătate. Avem nevoie de modernizarea lui completă și trebuie să scoatem medicii din categoria bugetarilor”,.

Pe primul loc pe lista PMP Timiş pentru Senat este ocupat de Radu Șumălan, iar locul al doilea de Nelica Danciu. La Camera Deputaților, cel care deschide lista este Cornel Sămărtinean, urmat de Marius Dugulescu, Roxana Iliescu și Marian Costea. Potrivit reprezentanților PMP, la Camera Deputatilor media de vârsta este 36 de ani, iar la Senat 41 de ani.

Am decis să mă implic alături de președintele Traian Băsescu, Roxana iliescu, Cornel Sămărtinean și de colegii mei în această Mișcare Populară care a luptat și luptă pentru Timiș. Dacă ar fi să aleg a doua oară aș lupta pentru Timiș, aș lupta pentru timișoreni. Nu am experienţă politică, însă am o bună experienţă în ceea ce priveşte învăţământul superior, activitatea de cercetare. Am lucrat cu peste 10.000 de studenţi. Apariţia mea pe această listă nu cred că este întâmplătoare, corespund cerinţelor enunţate de domnul preşedinte Traian Băsescu: oameni care nu au mai făcut politică, oameni care au o carieră în spate şi oameni care nu au probleme cu legea.Certitudinea mea este ca pe 11 decembrie trebuie să îi dăm căpitanului echipajul potrivit. Trebuie ca echipa care va fi aleasă să ajungă să conducă și să participe la conducerea României înspre înainte”, a spus Radu Șumălan, candidat PMP Timiș pentru Senat.

Cornel Sămărtinean a spus: “Este o onoare că mă aflu astăzi aici și că am ocazia să mulțumesc tuturor celor care au dorit să fac parte din Mișcarea Populară. (…) Aşteptările mele de la PNL au fost altele decât poziţia zece pe listele parlamentare ulterior poziţia şapte după retragerea unor colegi de-ai mei. După patru ani de zile de activitate parlamentară îmi doream să îmi continui proiectele şi iniţiativele depuse în Parlament. Sunt convins că PMP va avea un rol destul de important în următorii patru ani în administraţia centrală”.

Stejarel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share