Zilele Culturale Maghiare din Timişoara la ediţia I-a

În perioada 30 septembrie-2 octombrie, la Timişoara, în Piaţa Victoriei şi pe pietonala Mărăşeşti, vor fi standuri cu produse meşteşugăreti, cu produse alimentare, cu ocazia desfăşurării Zilelor Culturale Maghiare. Evenimentul este organizat de Asociaţia Bastion.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri la ora 17,30 cu o slujbă religioasă, urmată de parade militară a husarilor. Tot în aceiaşi seară pe scena din Piaţa Victoriei spectacol de operetta Silvia – Regina ceardaşului, dar şi ansamblurile folclorice maghiare: Bokreta, Eszterlanc, Butykos.

Seară de dansuri populare cu Ansamblul folkloric Csillagocska din Oradea.

Sâmbătă 1 octombrie şi Duminică 2 Octombrie începând cu ora 10,00 vor avea loc arte marţiale, activităţi pentru copii, preyentare de arme şi echipamente din perioada Revoluţiei Maghiare 1848-1849, ansambluri folclorice de copii şi tineret, Republic şi Quo Vadis în concert, şlagăre maghiare, Funky Hats,Molnar Dixieland Band, sau Opera Cerşetorilor.

Zilele Culturii Maghiare care se desfăşoară sub semnul Timiş oara Cultural Europeană, se vor încheia duminică seara cu concertul formaţiei Bikini .

Trei zile de concerte, spectacole de dans popular, spectacole ale tinerilor artişti maghiari din Timișoara, spectacole de teatru, activități pentru copii şi familii, târg de produse meşteşugăreşti cu specific unguresc, un târg de carte, degustare de vin, expoziţii şi ateliere.

„Evenimentul are ca scop promovarea culturii maghiare şi totodată promovarea multiculturalităţii Timişoarei, fiind cunoscută ca un oraş unde etniile trăiesc în armonie şi îşi respectă cultura reciproc.” , a spus Tamas Peter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara și președintele Asociației Bastion, care organizează evenimentul.

 

Stejărel Ionescu

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share