Published On: mie, mai 11th, 2016

Autopsia lui Patrick Ekeng a scos la iveală probleme cardiace grave

ekeng

Echipa de medici legişti de la IML “Mina Minovici” care, timp de patru ore, a autopsiat cadavrul lui Patrick Ekeng a ajuns la concluzia că sportivul dinamovist de origine cameruneză a fost răpus de o afecţiune cardiacă gravă. Din cauze care vor fi stabilite la analizele amănunţite de laborator, inima fotbalistului era mai mare cu 50 la sută, chiar şi pentru un sportiv de performanţă. O anomalie care, spun surse medicale, ar fi putut fi observată la o banală radiografie toracică!

În acte, Ekeng era perfect sănătos, dovada fiind documentele medicale emise de Institutul Naţional de Sănătate Sportivă. Un EKG şi o ecografie cardiacă, evaluări sub semnătura specialistului, care arată că starea de sănătate a camerunezului era în parametri normali. Sănătos, pe hârtie, fotbalistul în vârstă de 26 de ani a murit pe teren!

“Sunt date foarte serioase care arată că vorbim de o afecţiune cardiacă majoră. Inima sportivului avea peste 15 cm, ceea ce înseamnă că era cu aproximativ 50% mai mare chiar şi decât a unui sportiv de performanţă, obişnuit cu efortul. În termeni de specialitate, vorbim de cardio-megalie sau de hipertrofie cardiacă, adică despre un cord foarte mare. În proporţie de 99,99% vorbim de o afecţiune preexistentă, ajutată de sport, de eforturi exagerate. E un caz de dilataţie acută de cord”, ne-au dezvăluit surse medicale.

Citeste mai multe pe libertatea.ro

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It