Published On: mie, oct. 24th, 2018

Clubul de Presă Valea Jiului alături de vâlceneni întro manifestare cultural-umanitară

În perioada 19- 21 octombrie 2018, reprezentanţi al Clubului de Presă din Valea Jiului s-au aflat în judeţul Vâlcea, unde s-a desfăşurat manifestarea cultural- umanitară: ”Întru iubire, unire și comuniune”. Evenimentul a fost dedicat aniversării Centenarului Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918, fiind organizat în cadrul unui parteneriat încheiat de Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului şi Clubul de Presă din Valea Jiului. Proiectul s-a derulat după următorul program:
Vineri, 19 octombrie 2018, ora 11.00 la Mănăstirea cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare” din satul Suieşti, comuna Stăneşti, judeţul Vâlcea, localitatea natală a patriarhului Justinian Marina s-a ţinut un moment de reculegere în memoria ostaşilor români din toate timpurile care şi-au jerfit viaţa pe câmpurile de bătălie precum şi în memoria celui ce a fost numit în unele scrieri ”Un Apostol al neamului românesc”, Patriarhul Justinian Marina. La final , părintele stareţ Antim a donat alimente pentru acţiunile sociale ce vor fi desfăşurate de Liga Femeilor în Căminele Sociale.
Sâmbătă, 20 octombrie 2018, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Zătreni, acolo unde se află şi părintele Iov Pătraşcu ”Monahul care scrie cu degetul mare de la picioare” a avut loc acţiunea social -culturală- umanitară ”Întru iubire, unire şi comuniune”. Aici, înalții oaspeți din VALEA JIULUI au socializat cu cei peste 100 de beneficiari ai centrului, au adus daruri și le-au oferit clipe de neuitat, prin muzică și poezie. EMPATIE, UNITATE, IUBIRE față de aproape.. DĂRUIND VEI DOBÂNDI, HAR….. am oferit și am primit recunoștința beneficiarilor, poveștile lor de viață ne-au impresionat și vom reveni în luna decembie, cu alte daruri pentru bătrânii noștri. Membri delegaţiei din Valea Jiului au vizitat : mănăstirile Horezu, Bistriţa, Ostrov şi Cozia.

O bătrânețe confortabilă este răsplata unei bine petrecute tinereți. În loc de a aduce perspectiva tristă și melancolică a degradării, ne-ar dărui speranțele unei eterne tinereți într-o lume mai bună.
Ceea ce face bătrânețea greu de îndurat nu este pierderea facultăților mentale și pshice, ci povara amintirilor purtate în suflet.
Sfârșești așa cum meriți. La bătrânețe trebuie să ai de a face față cu prietenii, sănătatea și copiii pe care i-ai câștigat.
Bătrânețea nu este o boală, este tărie și supravietuire, triumful asupra tuturor felurilor de vicisitudini și dezamăgiri, încercări și boli. Fie să nu cunoaștem niciodată bătrânețea. Fie să cunoaștem fericirea adusă de timp, indiferent de ani.”
(Angela Dumitraşcu)
De buna desfăşurare a programului s-a ocupat Zenovia Zamfir de la Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea şi jurnalistul Angella Dumitraşcu- preşedintele Clubului de Presă din Valea Jiului.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It