Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara a organizat o serie de activităţi prilejuite de ,,Centenarul Marii Uniri”, în municipiul Vulcan.

 

La activităţi au participat subprefectul judeţului Hunedoara, domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe ILE, domnul locotenent-colonel Simon BÂLBÂE din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împreună cu membrii Echipei Naţionale Montane, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, domnul colonel Robert-Iulian VÎŢĂ, jandarmi montani hunedoreni, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

Activităţile au debutat la Monumentul Eroilor de la Pasul Vâlcan cu depunerea de coroane de flori în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi a continuat la Cinematograful municipal Vulcan cu prezentarea filmului documentar: ,,Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”, realizat de Echipa Naţională de Intervenţie în zona montană a Jandarmeriei Române.

 

La prezentarea filmului au participat şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din localitate. Elevilor li s-au prezentat şi materialele şi tehnica auto din dotarea structurilor de jandarmi montane, precum şi ofertele educaţionale ale instituţiilor militare de învâţământ.

Reamintim faptul că Echipa Naţională Montană este constituită din efective ale structurilor montane ale Jandarmeriei Române, în cadrul proiectului: „O echipă. Un steag.Un ideal”, echipă din care fac parte şi doi jandarmi hunedoreni respectiv, plutonier major Cernăianu Cristian – Vasile şi plutonier major Filipoiu Cătălin – Ioan.

În încheierea activităţilor a avut loc o conferinţă de presă având ca şi temă: ,,Informare privind structurile montane de jandarmi ale I.J.J. Hunedoara, competenţele teritoriale şi materiale ale acestora precum şi retrospectiva rezultatelor obţinute în decursul acestui an”.

Din raportul prezentat reiese că jandarmii hunedoreni au aplicat amenzi în valoare de 122400 de lei, 19 – de persoane au fost averttizate scris, 172 de amenzi aplicate, s-au constatat 40 de infracţiuni, au fost prinşi şi 31 de infractori, au fost confiscate bunuri în valoare de 58.404 lei, iar 26 de persoane au fost salvate. La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara sunt constituite două echipe de intervenţie montană, una în zona Văii Jiului şi una în zona Haţeg. Cele două echipe au în alcătuire un număr de şase cadre militare fiecare, aceştia acţionând conform Procedurii de sistem numărul 3654 din 18.10.2017 privind managementul informării şi coordonării resurselor în cazul acţiunilor de căutare-salvare în zona montană şi în alte zone cu acces dificil.

Direcţiile de acţiune pentru perioada sezonului de iarnă 2018-2019 sunt: realizarea unui răspuns integrat la provocările, riscurile şi vulnerabilităţile din această perioadă; creşterea capacităţii de acţiune şi realizarea unor dispozitive vizibile şi eficiente, pentru prevenirea evenimentelor deosebite şi descurajarea faptelor antisociale; adaptarea dispozitivelor în funcţie de rezultatele evaluărilor de risc specifice perioadei în vederea prevenirii unor situaţii generatoare de riscuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice; menţinerea climatului de normalitate în zona montană; asigurarea unui răspuns coerent la solicitarea autorităţilor publice şi a populaţiei pentru răspuns în situaţii de urgenţă şi dezastre”, a conchis şeful jandarmilor hunedoreni, colonelul Robert Vîţă.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share