: vineri 09 mai 2014

Crimeea: Prima vizita a presedintelui Putin dupa anexare

In prima vizita de la anexare, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ajuns in Crimeea pentru a participa la comemorarea Zilei Victoriei, manifestatie menita sa marcheze infrangerea Germaniei naziste in cel de-al doilea Razboi Mondial. 

„O astfel de provocare este inca o confirmare ca Rusia urmareste deliberat o noua escaladare a tensiunii din relatiile Ucraina-Rusia,” se arata intr-o declaratie a Ministerului de Externe al Ucrainei, cu privire la vizita lui Putin.

„Cred ca vizita sa in Crimeea este inadecvata,” a declarat secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in legatura cu vizita  presedintelui Vladimir Putin.

In plus, Ministerul de Externe al Rusiei a sugerat ca Rasmussen este „orb”, dupa ce secretarul general al NATO a subliniat ca nu a vazut niciun semn al retragerii trupelor de la granita cu Ucraina anuntata de Rusia.

„Ingrijorarile iscate de prezenta trupelor noastre in apropierea granitei cu Ucraina ne-au fost aduse permanent in atentie,” declara Putin pentru reporterii The new York Times, dupa intalnirea cu presedintele elvetian Didier Burkhalter, saptamana aceasta. „Le-am retras. Astazi, nu sunt la granita cu Ucraina, ci in zone obisnuite de exercitiu, de antrenament.”

Duminica, rebelii sustinuti de rusi planuiesc desfasurarea referendumului pentru secesiune , a carui victorie ar insemna dependenta politica si economica de fostul colonel al KGB-ului.

CITESTE SI:

Moneda comemorativa pentru „Reunificarea cu Federatia Rusa”

Citeste si ...

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA
Babel Fast

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

STIL DE VIATA

Etichete

Related Post