Published On: mie, mai 16th, 2018

Deputat Claudia Gilia- întâlnire cu delegația parlamentară din Mexic

Ambasada Mexicului informează că în perioada 14-16 mai 2018, o importantă delegaţie de deputaţi federali din cadrul Comisiei Permanente a celei de-a LXIII Legislatură a Onorabilului Congres al Uniunii, va realiza o vizită de lucru în România cu scopul de a consolida relaţiile bilaterale prin intermediul dialogului interparlamentar şi legăturile tradiţionale de prietenie şi de cooperare care există între cele două ţări.

Grupul este format din legislatori reprezentativi din diferite partide politice, între care se evidenţiază prezenţa deputatului Victor Giorgana (preşedintele Comisiei de Relaţii Externe a Camerei Deputaților din Congresul Uniunii Statelor Unite Mexicane), a deputatului Alfredo Anaya Orozco (Secretar al Comisiei pentru Energie) şi a deputatului Carlos Iriarte (liderul majorităţii).

La întâlnire a participat și deputatul PSD, Claudia Gilia, conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea Valahia din Târgoviște. Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Claudia Gilia a declarat că în calitate de prorector al Universității “Valahia”, din Târgoviște a lansat o invitație Excelenței Sale, domnului Ambasador ROBLES,” de cooperare științifică și schimburi de studenți și profesori între Universități din Mexic și Universitatea târgovișteană”. 

Dincolo de implicarea în viața politică, parlamentarul Claudia Gilia ne-a mărturisit că nu uită niciodată că este profesor și prorector al Universității Valahia din Târgoviște, fapt confirmat de implicarea activă atât la catedră, cât și pe latura de dezvoltare științifică și crearea unor punți de legătură între universitatea fostei capitale a Țării Românești și mediul academic din afara granițelor.

În cadrul discuțiilor au fost avute în vedere o serie de teme, precum:
– colaborarea la nivel internațional între cele două state;
– diversificarea dialogului, la nivel guvernamental și parlamentar;
– cooperarea bilaterală la nivelul potențialului real oferit de cele doua economii;
– reforma constituțională din Mexic și a sistemului electoral (ex. modificarea sistemului electoral a condus la creștera procentului de reprezentare a femeilor în Camera Deputaților la 42,8% și de 46.29% în Senat);
– Acordul Global UE – Mexic etc.

Grupul a avut în componența sa și pe doamna deputat Rubi Cardoso Guzman, membru în Comisia pentru relații externe și pe domnul deputat Cesar Augusto Rendon Garcia, președintele Comisiei pentru siguranța publică. Delegația parlamentară mexicană a fost însoțită și de Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotentiar al Mexicului în România, domnul Jose Guillermo Ordorica Robles.” a precizat deputatul PSD, Claudia Gilia.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Alegerea cititorului

Candidatii carui partid ii votati la alegerile europarlamentare?

View Results

Loading ... Loading ...

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It