Dum. feb. 23rd, 2020

Secretul fericirii, regia Vlad Zamfirescu: ”Am vrut să facem un film pentru public”

Pelicula „Secretul Fericirii”, cu Vlad Zamfirescu în rolul principal, a avut premiera pe 18 octombrie 2018.

Scenariul filmului extrage, așa cum explică producătorul filmului, Cristina Dobrițoiu, trei pagini din roman, și le transpune într-un film de o oră și treizeci de minute. „Secretul Fericirii” a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017).

Prieteni de 25 de ani, Toma şi David împart un cui şi primul îi propune treptat celui de-al doilea o înţelegere care implică schimbarea soţiilor. Povestea, care se petrece într-o singură noapte, ia întorsături neaşteptate şi ceea ce te făcea să râzi ca de o propunere un pic greţoasă se transformă într-o răzbunare care poate o fi, în general, arma prostului, dar aici este arma tristului.

Să înțeleagă și bunica

„Am vrut să facem un film pentru public. Să aducem oamenii în sală la filme românești. Pentru mine e important ca filmul să aibă acel fir roșu, despre care am învățat în școală. Dacă noi nu dăm esentă filmului, cu alte cuvinte, dacă bunica ta nu a înțeles despre ce e vorba în film, atunci greșeala e la noi”, a concluzionat actorul Vlad Zamfirescu.

Am învăţat următorul lucru, profesorul meu a fost domnul Ion Cojar, pe care îl iubesc şi îl respect enorm. Mi-a spus următorul lucru: «Nu subestima niciodată publicul. Publicul este mai deştept ca noi. Trebuie să îi respecţi şi să nu-i subestimezi»”, a spus Vlad Zamfirescu la premiera de gală a peliculei, care a avut loc la Cinema Pro din Capitală.

Filmul, realizat cu un buget de 350.000 de euro, a obţinut premii la mai multe festivaluri internaţionale. Astfel, la Los Angeles Film Awards, în SUA, a primit trofeul pentru cel mai bun duet (Vlad Zamfirescu şi Theo Marton) şi o menţiune pentru cel mai lungmetraj de ficţiune, la Virgin Spring Cinefest din India a obţinut Silver Award pentru cel mai bun debut şi a mai fost selectat în competiţiile oficiale la Burgas International Film Festival din Bulgaria şi la Festivalului Anonimul din Sfântu Gheorghe.

În vârstă de 44 de ani, Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa lui Ion Cojar. Actor de teatru şi film, Vlad Zamfirescu, a jucat în lungmetraje precum “Stare de fapt”, de Stere Gulea, “Italiencele”, de Napoleon Helmis, şi “Orient Expres”, de Sergiu Nicolaescu.

Secretul fericirii (2018)
Regia: Vlad Zamfirescu

Scenariul: Alexandru Popa
Distributia: Vlad Zamfirescu (Tom), Irina Velcescu (Ana), Theo Marton (David)
Producator: Cristina Dobritoiu
Produs de: Movie Production Entertainment

surse: mediafax, evz.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments