Straja- stațiunea de top atrage mii de turiști iubitori ai sporturilor de iarnă - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Straja- stațiunea de top atrage mii de turiști iubitori ai sporturilor de iarnă

Dezvoltarea domeniului schiabil, investiţiile făcute în infrastructură de autorităţile locale, precum şi promovarea acesteia, pe diferitele site-uri de specialitate, dar  şi publicitatea prin presă, a condus la creşterea numărului de turişti, care lasă acum, staţiunile montane din Austria precum şi altele din ţară, pentru a petrece câteva zile în mirifica zonă din  Straja.

Şi toate acestea s-au datorat proiectelor elaborate de specialiştii din cadrul primăriei muncipiului Lupeni, interesul primarului Lucian Resmeriţă şi a echipei sale, care a făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă să aducă bani, la Lupeni. Şi multe din investiţiile realizate în staţiunea Straja  s-au datorat bunei colaborări între administraţia locală şi diferiţi parteneri: Consiliului Judeţean, Apa Serv Valea Jiului, investori privaţi și  Asociaţia  Pro Straja.Pentru atragerea turiștilor a contribuit din plin punerea în funcțiune a tunurilor de zăpadă, dar și zăpada cazută din belșug pe perioada sărbătorilor de iarnă. Vacanţa de la finele anului trecut și primele weekenduri din acest început din an, a  atras în staţiunea Straja în ultima perioadă,mii de turiști, stațiunea devenind preferata iubitorilor sporturilor de iarnă. Cu o medie pe weekend de 3000 de turiști, iată că, stațiunea a devenit preferata iubitorilor sporturilor de iarnă.

 “Peste 60 de mii de turiști au fost în Stațiunea Straja în perioada 20 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020. Nu este vorba de vizitatori unici. Sunt persoane care au stat 5 zile,  3 zile sau o zi.  În perioada menționată s-au vândut un număr de 30.000 de bilete la telegondolă. Sunt persoane care au urcat în munte cu mijloacele de transport în comun sau cu  autoturismele proprii”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Concomitent cu investiţiile realizate de administraţia publică locală, cei care deţin cabane, unităţi de cazare şi care oferă servicii şi pachete turistice celor care urcă în Straja au continuat şi ei investiţiile. Un lucru îmbucurător este că, pentru prima dată în istoria staţiunii Straja unităţile de cazare sunt ocupate 100% până în martie.

Aici, au contribuit din plin  campaniile de promovare a staţiunii,  materialele de presă şi târgurile de turism unde s-a făcut lobby pentru prezentarea zonei Văii Jiului şi domeniului schiabil din Straja.

Pot să vă declar că până în prezent suntem mulţumiţi de cum au decurs lucrurile în staţiunea Straja. Adresabilitatea ei a crescut de la lună, la lună şi ne bucurăm să-i atragem pe turiştii care, mai odinioară, preferau pârtiile austriece. Pentru funcţionarea la capacitate a pârtiilor, am montat teleschiurile care urcă până sus în vârful Straja,  care oferă acum un domeniu schiabil de pese 28 de kilometri. Putem spune că se schiază pe un întreg munte. O investiţie deosebită au făcut-o cei din administraţia locală din Lupeni, cu acele bariere şi amenajarea parcărilor la intrarea în staţiune. Dacă în urmă cu câţiva ani era haos, acum turiştii pot sta liniştiţi, urcă în staţiune cu telegondola. Deci profitul este dublu.Se încasează şi bani pe parcări şi taxa la telegondolă. Vrem să continuăm investiţiile şi pe viitor, dar avem nevoie şi de sprijin, pentru finalizarea domeniului schiabil, să montăm prima instalaţie de transport pe cablu spre Pasul Vâlcan şi să o unim cu Straja, urmând ca în final , domeniul schiabl să cuprindă peste 50 de kilometri de pârtie”, a ţinut să declare Emil Părău, cel care a pus suflet şi a investit cel mai mult în  dezvoltarea şi  modernizarea  staţiunii Straja.

Şi nu există weekend în care să nu fie organizate competiţii sportive şi de divertisment în staţiune.

Iar cei care vor să se încarce spiritual,  se pot reculege în frumosul Schit, acolo,  unde îl pot găsi pe părintele stareț Dimitrie Ivaşco, care este un  adevărat duhovnic.

”Adevărata sănătate e sănătatea sufletească și mai ales mântuirea. Când sufletul s-a mântuit, a căpătat “darul” sănătății și al vieții pentru totdeauna. Acea sănătate vrea să o dăruiască Bunul Dumnezeu tuturor. Și o va dărui. Restul sunt detalii. Sănătatea trupească e doar un chip a ceea ce înseamnă valoarea sănătății. Dar acest chip e trecător. Pentru că oricât de sănătos trupește ai fi … într-o zi te vei îmbolnavi de moarte … Ori, adevăratele daruri de la Dumnezeu sunt tocmai cele ce biruiesc moartea pentru totdeauna, pentru că trec dincolo de ea … sunt iubirea, bucuria, pacea și viața cea fără de sfârșit. Și până la urmă, trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Și pentru ceea ce ne dă, dar și pentru ceea ce ne ia” ne-a spus și părintele stareț, un om cu un chip blând și plăcut, cu care poți discuta ore întregi.  În alte ţări, cei care investesc în infrastructură cu zăpadă artificială şi în gondole sunt ajutaţi de stat. Sunt investiţii foarte mari care se recuperează într-un timp îndelungat. După ce creezi infrastructura, vin şi banii din impozite. O parte dintre sutele de milioane de euro pe care îi cheltuie anual românii pe pârtiile din străinătate ar putea să rămână în ţară, dar pentru aceasta,  proiectele trebuie finalizate.  Sprijinul poate veni  şi mai mult din partea guvernului şi ministerului de resort, care ar trebui să aloce fondurile necesare şi să finalizeze mult mai repede proiectele dezvoltării domeniilor schiabile şi investiţii în zone,  precum Valea Jiului, care vor diminua impactul restructurării mineritului. Iar includerea Văii Jiului în ITI va atrage cu siguranță și fonduri europene.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share