Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Adrian Țuțuianu – 9 Mai, o zi cât o istorie

Senatorul Adrian Țuțuianu, președintele Pro România Dâmbovița a ținut astăzi să transmită un mesaj tuturor românilor. Pentru omul politic Adrian Țuțuianu, ziua de 9 mai are o semnificație aparte, acesta fiind Ministrul Apărării Naționale între 29.06. 2017 – 06.09.2017.

Adrian Țuțuianu - Ziua Europei
Adrian Țuțuianu, Ministrul Apărării Naționale (Minister of National Defence) 29.06. 2017 – 06.09.2017

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie
Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

1877

Proclamarea independenței de stat a României de către Adunarea Deputaților / Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independenţa României a fost câştigată. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

1945

Victoria Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei hitleriste / capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european.

1950

 Ziua Europei / Vreau să insist aici, pentru că România este, de de 13 ani, parte a Uniunii Europene, după un efort uriaș pe care l-au făcut toți românii pentru a pătrunde într-un spațiu al libertății și prosperității. Așa era visul. A fost un proiect de țară care a unit întreaga națiune (la fel ca NATO) și l-am privit ca pe o garanție de dezvoltare economică și evoluție democratică a României.

Adrian Țuțuianu – Ziua Europei

Astăzi, însă, ne găsim într-un moment de criză profundă, născută și crescută în interiorul acestei Uniuni Europene, provocată de unele decizii de parcurs ale establishment-ului de la Bruxelles/Strasbourg și încurajată de guvernări eșuate la nivel intern. Tot mai mulți dintre români sunt dezamăgiți și se întreabă cât de util, cât de adecvat și cât de prompt a răspuns Uniunea Europeană la nevoile lor. Există un sentiment acut de euro-scepticism care îngrijorează.

În ce mă privește, am aceeași credință: că, dincolo de dificultăți, de greșeli, de decizii care ne-au făcut să ne simțim umili, ca țară, drumul european nu trebuie abandonat. Ce trebuie e să ridicăm tonul nu doar când ne certăm peste gard, în politica de acasă, ci acolo, la Bruxelles, la Strasbourg, acolo unde se iau deciziile importante. Să ni se audă vocea și să se țină cont de ea. Să fim demni și curajoși când vorbim în dreptul națiunii, de la egal la egal cu ceilați membri deplini. Să fim mai puțin lași.

La mulți ani, români europeni!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share